19 september 2022

Succesvol seizoen Reddingsbrigade Rosmalen

ROSMALEN – Na een succesvol NK ocean voor de aspiranten EDC was het afgelopen week tijd voor de Boardkampioenschappen. Als afsluiting van het oceanseizoen en voor de ABM-categorieën de laatste training voor het NK, werd er om de titel RBR boardkampioen(e) 2022.

De kampioenschappen bestaan uit drie afstanden: sprint, middel en marathon. Waarop punten behaald worden en uiteindelijk tot een totaal klassement komt. In iedere categorie werd hard gestreden voor de titel boardkampioen 2022.

De boardkampioenen van seizoen 2022 zijn: E jongens: Cas Strelitski D meisjes: Amber Kielen D jongens: Bram Hirink C meisjes: Maaike Hirink C jongens: Lars Lemmens B dames: Malaika van Helvoort B heren: Daniël Scholten A heren: Daan Suijkerbuijk

Veel tijd om stil te zitten was er niet. De trailer werd geladen/klaargemaakt voor het volgende Ocean event, het NK Ocean voor de BAM, de Junioren, Senioren en Masters, ofwel de BAM. Het weekend van 10 en 11 september stond voor deze categorie in het teken van het NK-Ocean op de stranden van het Zuid-Hollandse Ouddorp. Rosmalen verscheen met tien sporters aan de start. Nog even schuilen voor een felle bui In de ochtend, waarna de geel/blauwe capjes op konden om te starten met 2 kilometer beachrun. Teun de Jager liep zo hard door het losse zand, dat hij een mooie 3e plek wist te behalen. Daarna de onderdelen beachflags voor de dames en de boardrace voor de heren. De zee was ruw, wat de wateronderdelen lastig maakte. Ook stond er een flinke stroming. Bij de boardrace en het loodzware onderdeel de oceanmen werden helaas (soms net) geen podium plaatsen behaald.

Bij de dames pakte op de beachflags Sam Geurts van Kessel net geen podiumplaats. Bij de heren zag de uitslag er op dit onderdeel anders uit. Plek 1 tot en met 4 en 6 werden door Rosmalen bezet. Daniël Scholten werd hierbij Nederlands Kampioen.
De teamonderdelen, zoals de boardrescue en de oceanmenrelay, werden lekker doorlopen. Bij de board rescue gaat een zwemmer te water richting een aangewezen boei, zodra de zwemmer daar is mag de boarder te water gaan om de zwemmer op te gaan pikken. Met 2-en op het board komt het duo terug naar de finish.
Zondag om 8.30 uur stond de RBR weer op het strand. Vandaag met twee sporters. Daan Suijkerbuijk en Daniël Scholten begonnen aan de beachsprint. Helaas verstapte Daan zich waardoor hij niet de finale behaalde. Daniël echter rende in zijn serie hard genoeg om zich te kwalificeren voor de finale. Ook op dit onderdeel werd hij Nederlands Kampioen.
Aan de waterlijn werden de deelnemers verzameld voor de surfrace (een rondje zwemmen) en aansluitend de ski-race, met een soort snelle kano waar je half in/op gaat zitten. Daniël pakte hier net geen podiumplaats. Een heerlijk weekend, mooie ervaring en prestaties. Meerdere finales en podiumplekken en daarnaast 2x Nederlands Kampioen.

Foto's:


0