24 september 2022

Oproep Rosmalens Mannenkoor: Kom en ontdek je zangstem

ROSMALEN – Zingen in een koor is ontspannend, boeiend, goed voor lichaam en geest, sociaal bindend en cultureel interessant. Al deze aspecten gelden ook voor het Rosmalens Mannenkoor. Om mannen in onze regio dit alles te laten ontdekken organiseert het RM op donderdagavond 29 september 2022 een Open Repetitieavond.

Het betreft een ‘binnenloopavond’ in het zaaltje van Café D’n Beer, Dorpsstraat 77 in Rosmalen: de plek waar het mannenkoor iedere week repeteert. Alle mannen die dit artikel lezen zijn welkom op deze kennismakingsavond van 20:00 tot 22:00 uur, waarop iedere bezoeker zelf bepaalt wanneer hij binnenloopt en hoe laat hij vertrekt. Bezoekende mannen worden van harte uitgenodigd om een geïnteresseerde broer, collega, buurman, vriend of kennis mee te nemen. Bovendien zijn eveneens partners van harte welkom want op deze open repetitie-avond is er ook een aantal echtgenotes van koorleden aanwezig. De oefenavond heeft op die donderdag namelijk een gezellig en informeel karakter.

Op deze avond wil het Rosmalens Mannenkoor aan de bezoekers tonen hoe een reguliere repetitieavond verloopt. Daarom worden er geen speciale presentaties gehouden maar wordt er gerepeteerd, o.l.v. dirigente Carla Bons, op de manier zoals dat iedere donderdagavond gebeurt. Momenteel is het koor, dat in 2023 het 40-jarig jubileum hoopt te vieren, bezig met het instuderen van het repertoire voor het komende kerstconcert dat gehouden zal worden in de Lambertuskerk. Bezoekers kunnen rustig vanaf de zijlijn kijken en luisteren naar de kerstrepetitie en kunnen zo proeven hoe de muzikale en sociale sfeer is.

Vlak voor de zomervakantie hebben vijf mannen zich definitief aangemeld als lid en het RM heeft ruimte voor nog een aantal mannen. Wie na deze Open Repetitieavond interesse heeft in een lidmaatschap kan zonder kosten en zonder verplichtingen als aspirant-lid een aantal repetities bijwonen. Men zal ontdekken dat het prettig zingen is in dit mannenkoor dat beschikt over een zeer gevarieerd repertoire. Na deze kennismakingsrepetities kan je als aspirant-lid aanhaken bij het koor of probleemloos afscheid nemen.
Je hoeft op deze open avond zelf niet te zingen, maar wie weet, ontdek je in de avonden daarna dat je een zangstem hebt die past in dit fijne mannenkoor.
Kijk voor info op www.rosmalensmannenkoor.nl

Foto's:


0