25 juli 2022

Zonnig Zomerevent in Maliskamp groot succes

ROSMALEN – Zaterdag 16 juli vond het 12de Zomerevent plaats in Maliskamp. Er was een uitgebreid programma opgezet voor alle leeftijden. Bijna 400 wijkbewoners kwamen op het Zomerevent af en de ruim 70 vrijwilligers zorgden voor een vlekkeloos verloop van de dag. Na vele hoogtepunten werd samen geproost op een prachtige, geslaagde dag.

De kleinsten begonnen al vroeg met de Ridders- en Prinsessenspeurtocht. Na een tocht door de wijk werd de draak uiteindelijk gevonden én verslagen in speeltuin ’t Lijsterbosje. De sportievelingen konden aansluiten bij de mountainbike- of wielrentocht, zij koersten respectievelijk 40 en 82 kilometer in de omgeving van Maliskamp. In samenwerking met Tennis- en Padelclub Maliskamp was er een padelclinic, waar kennis gemaakt kon worden met deze razend populaire sport. Ook met Golfclub Landgoed Coudewater werd samengewerkt. Zo was er een golfclinic voor aspirant golfers en konden de geoefende spelers meespelen voor de eerste Maliscup.

Samen werd genoten van een lunch bij Theetuin Het Klooster en in de middag waren de meeste basisschoolscholieren in en rond het voormalige zwembad Coudewater te vinden. Daar vond namelijk de eerste Expeditie Maliskamp plaats. In samenwerking met Scouting Tarcisius Rosmalen werden uitdagende en spectaculaire challenges opgezet. Zo moesten de kinderen vlotten bouwen om het water over te kunnen steken. Moest de juiste balans gevonden worden op sups en werden de krachten gebundeld om samen de challenges aan te gaan.

Full-size big band B-Flat opende vervolgens het bal en speelde hun swingende arrangementen tijdens de borrel en barbecue. Aansluitend gingen de voetjes al snel van de vloer bij het optreden van coverband Sigs!. Het was niet de eerste keer dat zij optraden op het Maliskampse Zomerevent en zij wisten het publiek dan ook snel voor zich te winnen.

Foto's:


0