14 juli 2022

Holder de Polder vanaf nieuwe locatie

ROSMALEN – Zondag 17 juli organiseert Oldtimer Bromfietsclub De Bromvliegers alweer het vierde evenement van het toerseizoen: Holder de Polder. Deze toertocht start in Rosmalen. Iedereen met een goed verzekerde bromfiets of rijwiel met hulpmotor van tenminste 20 jaar oud kan deelnemen aan deze toertocht.

Oldtimer Bromfietsclub De Bromvliegers viert dit jaar haar 20-jarig bestaan en gelukkig zijn de coronarestricties voor dit soort evenementen even van de baan. Henk van Lierop, clublid van De Bromvliegers (met ruim 300 leden over heel Nederland) is blij dat er weer in Rosmalen gestart gaat worden. “We zijn bijzonder blij met deze meestal drukbezochte rit die deel uitmaakt van de Brabantse Bromfiets Dagen. Onze leden komen uit alle windstreken en met name uit Zuidoost Brabant.
Niet-leden zijn uiteraard ook van harte welkom want hoe groter de opkomst, des te mooier het evenement. Er is alles aan gedaan om een mooie route uit te zetten door het Brabants landschap over een afstand van ongeveer 80 kilometer met ongeveer halverwege een pauzeplaats. “Snelheid speelt bij deze toertocht geen enkele rol”, aldus Van Lierop, “samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van De Bromvliegers. Mocht men tijdens deze rit met pech komen te staan dan kunt u gebruik maken van onze bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt.”

Inschrijven is van 9.30 tot 10.30 uur op een nieuwe locatie en wel bij Sportfoyer De Hazelaar aan de T.M. Kortenhorstlaan 6, 5244 GD in Rosmalen. Deelname bedraagt voor niet-leden 10 euro, dit is inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets. Bij mooi weer verwachten we rond de 200 deelnemers.
Publiek is van harte welkom om te komen genieten van de aanwezige oldtimers. Hiervoor zijn de volgende tijden interessant: vanaf 9.00 uur verzamelen de bromfietsliefhebbers zich bij De Hazelaar. De start zal plaatsvinden om 10.30 uur. Tussen 14.30 en 15.30 uur worden de bromfietsen en Solexen weer terug verwacht in Rosmalen. Kom dus gerust even een kijkje nemen en geniet van al die Zündapps, Kreidlers, Puchs, Solexen enzovoort. Voor meer informatie www.bromvliegers.nl.

Foto's:


0