29 juli 2022

HEVO krijgt de ruimte

Veel van onze activiteiten vinden plaats in ons verenigingsgebouw De Ontmoeting, Tulpstraat 2-4 in Rosmalen. Omdat we als vereniging nog steeds groeien én omdat er steeds meer activiteiten komen, is ons huidige gebouw alweer te klein. 10 jaar geleden leek het bij de ingebruikname in dit opzicht toekomstbestendig maar we hebben nu al behoefte aan méér ruimte. Dat geeft zorg maar is eigenlijk een heel mooie ontwikkeling: HEVO stáát ergens voor en mensen weten ons te vinden! JOOST is een appartementencomplex in de Seringenstraat aan het bouwen. Schuin tegenover onze Ontmoeting. Het is ons gelukt om daar op de begane grond, 2 ruimtes te huren. Ze komen naar alle waarschijnlijkheid in april 2023 beschikbaar. Dat geeft ons de nodige armslag in de planning van activiteiten en de 2 gebouwen liggen dicht bij elkaar zodat we ook in dat opzicht één HEVO zijn. HEVO bestaat in 2022 alweer 70 jaar. Een mooi getal voor een vereniging voor ‘mensen met levenservaring’. We vieren dit jubileum dan ook uitbundig. Op 1 mei is het feestjaar geopend met een grote manifestatie in en om de Ontmoeting. Daar werden allerlei facetten van HEVO getoond. We zijn een Rosmalense vereniging en willen onze verjaardag graag met alle Rosmalenaren vieren. Ons 2e grote evenement vindt plaats op zondag 18 september vanaf 13.00 uur in het centrum van Rosmalen. Het wordt een grote happening met veel muziek, kunst en allerlei presentaties. Activiteiten oor jong en oud. In December, 3 december is de echte verjaardag, volgt dan het 3e grote evenement met extra aandacht voor onze eigen 70-jarigen. Rosmalen feest dus ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de grootste vereniging in Rosmalen. Houd voor meer informatie de komende tijd de lokale bladen in de gaten en kijk op onze website: www.hevorosmalen.nl Gelukkig zijn we vanaf de start na de Covid-periode weer vol in bedrijf. De clubs draaien weer als vanouds. Dat geldt ook voor HEfoto, de fotoclub van HEVO. De bij dit artikel geplaatste foto’s zijn van de deelnemers. De Fietsclub is weer gestart met toeren in de omgeving. De nieuw opgerichte kookgroepen zaten vol en gaan in het nieuwe seizoen zeker door. Naast Bridgen en Klaverjassen gaat er in september ook een Club Rikken. De Rikkers spelen in het bargedeelte van De Ontmoeting dus gezelligheid gewaarborgd. Ook het Stijldansen is weer gepland. Voor de zondagmiddagen vanaf September is er een prachtig programma met optredens van allerlei bands en orkesten. Iedereen is daar welkom. Wilt u ook meedoen bij een HEVO-activiteit kijk op onze website. De reguliere activiteiten gaan door tot maandag 13 augustus. Natuurlijk zijn er ook activiteiten van de Zomerschool. De Ontmoeting is gesloten van maandag 13 augustus tot maandag 4 september 2022. Vaak wordt de vraag gesteld waarom ons gebouw een zomersluiting kent. Het antwoord is eenvoudig: elk gebouw heeft onderhoud nodig en dat werkt het best in een rustige periode. In de zomer is het aantal mensen wat deelneemt aan activiteiten sowieso duidelijk minder groot. Op 4 september staan we dan allemaal weer fris en vol enthousiasme te trappelen om te starten.

Foto's:


O