12 juli 2022

Finale Brabantse Boules op Parade

De Europese Kampioenschappen Petanque vinden van 13 tot en met 17 juli plaats op de Parade in ’s-Hertogenbosch. Als maatschappelijke spin-off van het evenement zijn er de afgelopen maanden verschillende jeu de boules-wijktoernooien, genaamd de Brabantse Boules, georganiseerd in meerdere Brabantse gemeentes. De strijd tegen eenzaamheid was hierbij het centrale thema. De sport werd zo ingezet om de sociale cohesie in de wijken te versterken.

In 31 wijken in Tilburg, Breda, Roosendaal, Eindhoven, Helmond en ‘s-Hertogenbosch zijn boulers en niet-boulers de strijd met elkaar aangegaan. Plezier stond voorop en de hoofddoelstelling om wijkbewoners nieuwe vriendschappen op te laten doen bleek al snel geslaagd. Maar ook aan de competitieve speler is gedacht. Per gemeente vindt er een finale plaats, waarna de winnaars op dinsdagavond 12 juli de ultieme finale spelen naast de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch. Op de ‘heilige grond’, waar de volgende dag het EK voor professionele petanquespelers begint, wordt bepaald welke wijk de winnaar wordt van de Brabantse Boules.

More2Win onderzoekt samen met de HAN University of Applied Sciences de komende tijd wat gedurende het programma goed heeft gewerkt, of de doelstellingen bereikt zijn en hoe de sociale contacten na afloop in stand blijven.

Foto's:


0