15 juli 2022

De Bossche zomer in Rosmalen

ROSMALEN – De Bossche Zomer van 2020 en 2021 stond nog in het teken van ruimte geven om elkaar veilig te ontmoeten in een tijd vol beperkingen. Deze zomer zijn we gelukkig vrij om elkaar te ontmoeten en samen te genieten.

Rosmalen is met haar vele gezellige terrasjes en winkels natuurlijk altijd een bezoek waard. Maar om al het moois dat we te bieden hebben extra onder de aandacht te brengen hebben de centrumondernemers van Rosmalen onder de vlag van De Bossche Zomer een agenda vol initiatieven voor de maanden juli – augustus – september ingevuld. Het gaat daarbij om kleine en grote, sterk uiteenlopende initiatieven waarbij ook veel aandacht is voor jonge bezoekers en hun ouders. Vrijwel wekelijks is er wel iets te doen, te leren en te beleven. Er kan gedanst en gezongen geworden. De zomer kan letterlijk gevierd worden, ook door de thuisblijvers.

Beginnend met een graffiti-workshop voor kinderen van 9 jaar, verzorgd door The Kings of Colors, zaterdag 2 juli op De Driesprong. De graffitikunstwerken die die dag gemaakt worden, worden op 20 augustus a.s. tentoongesteld langs de route van de Vuelta tijdens festival ‘La Vuelta por favor’. Na deze aftrap volgen twee maanden vol kinderactiviteiten en muzikale initiatieven en optredens. Zo treedt op bijvoorbeeld op 19 augustus Kris van Son op. In combinatie met een drummer en cellist speelt zij aan de hand van gitaar en piano diverse popnummers van vroeger en van nu.
Lekker divers: gezellig en rustig tegelijkertijd spelen ze nummers van Kiss tot 4non blondes. Van Avicci tot Amy Winehouse. Maar er is nog veel meer muziek want naast de muzikale omlijsting van de kermis (van 5 t/m 10 augustus), ontvangen we 8 juli ook Jong Exempel. Zij laten niet alleen horen en zien waarom Exempel al jaren aan de (internationale) top staan, maar bieden na het optreden kinderen ook de gelegenheid instrumenten uit te proberen.
De Bossche Zomer in Rosmalen eindigt met een circus workshop voor kinderen op 3 september. Tijdens deze workshop krijgen kinderen de kans om kennis te maken met circusacts als koorddansen, grote bal lopen, éénwieler fietsen, jongleren en acrobatiek.

Het einde van de Bossche Zomer is niet het einde van een seizoen vol activiteiten in Rosmalen want 11 september 2022 staat voor het eerst sinds corona het KOM-festival weer op de kalender. Daarmee trapt Rosmalen feestelijk het nieuwe seizoen af.

Dit is een slechts een greep uit de agenda. Kijk voor de volledige agenda en voor meer informatie o.a. over het aanmelden voor activiteiten en updates dus www.welkominrosmalen.nl en de social media kanalen in de gaten. Informatie over de agendapunten is ook beschikbaar via De Bossche Zomer.

Foto's:


0