22 juni 2022

Zilver voor Bram Hirink

ROSMALEN – Vaderdag zondag 19 juni. Waar traditioneel Vaderdag in het teken staat van de wedstrijddag van onze EHAD (Eerste Hulp Aan Drenkelingen) stond Vaderdag dit jaar in het teken van de City Ocean wedstrijd in Weert. Helaas kon voor het 3e jaar op rij het traditionele jeugdweekend niet doorgaan. Na twee jaar Corona keken we daar toch wel naar uit, helaas gooide de brand van het clubhuis letterlijk roet in het eten.

Voor de zwemmers van de wedstrijdgroep stond Vaderdag in het teken van de City Ocean in Weert. Om 07.00 uur verzamelen, de laatste spullen pakken en op naar Weert. Met 2 D-jongens, 2 C-jongens, 3 C-meiden en 1 B-Junior heer kwamen we in alle vroegte aan bij het Blauwe meertje in Weert.
Materialen (boards, ski, tent e.d.) afladen, tent opzetten, boards en natuurlijk ook jezelf klaarmaken voor de wedstrijd.

De wedstrijd begon met de Surface, hier moet je een bepaalde afstand zwemmen. De afstand was een lekker stuk, tegen de wind in, gelukkig na het keren om de boei ook met de wind mee. Helaas was het weer in de ochtend wat minder. Af en toe wat druppels en redelijk wat wind. Daarna startte de board race, op je board een flinke afstand boarden. Wie komt er als eerste over de finish. Voor de junioren, senioren en masters was er toen de een ski (een soort van kano) race. Je kon hier wel spreken van een technisch parcours met veel boeien waar de surf-skiër om heen moest keren.

Na de pauze in de middag werd de Oceanwomen/man afgelegd. Dit is een combinatie van de losse onderdelen van de ochtend. Rennen, zwemmen, rennen, boarden en nog een keer rennen voor de aspiranten. Voor de Junioren, senioren en masters werd hier ook nog het onderdeel ski aan toegevoegd. Een extreem zwaar onderdeel dus. Gelukkig in de middag met wat beter weer.

Aan het einde van de wedstrijd hoort natuurlijk de prijsuitreiking. Voor ieder onderdeel krijg je, afhankelijk van de rangorde, een bepaald aantal punten. Het totaal van de punten per onderdeel bij elkaar geteld bepaald je uiteindelijke plaats in het klassement. Deze keer was er dus niet per onderdeel een prijs te winnen.
Bram Hirink, aspirant jongens D, had de tweede plaats veroverd. Ondanks dat de overige sporters helaas niet het podium mochten beklimmen hebben ze het ook erg goed gedaan! Helaas waren de medailles nog niet af maar die krijgen ze nog.
Een zware wedstrijd dag sluit je af met een stevige maaltijd. Deze was gelukkig beter en lekkerder dan het weer.

Foto's:


0

Geef een reactie