13 juni 2022

Slotenmaker Antwerpen en andere vaklui die je in je telefoon opslaat

Wanneer je een eigen huis betrekt in de grote stad, is het handig om een aantal vaste contacten in je telefoon op te slaan. Er zijn tal van klussen die je soms stante pede gedaan wilt hebben. Gelukkig zijn voor elk karweitje alle erkende vakmensen in een stad verzameld op speciale platformen. Een aantal voorbeelden van vaklui die je nodig hebt in je nieuwe huis, omdat je nu eenmaal niet alles zelf kunt doen.

Slotenmaker

Een slotenmaker is zo’n contact dat altijd fijn is om bij de hand te hebben. Je kunt een sleutel kwijtraken of jezelf buitensluiten, om maar te zwijgen over een inbraak. Overigens is die slotenmaker dezelfde persoon die je helpt om dat laatste te voorkomen door moderne sloten op alle openingen in je huis aan te brengen. Je vindt de beste Antwerpse vakmensen op dit gebied hier.

Elektricien

Iemand die raad weer met elektra moet standaard in je telefoon staan. Niets irritanter dan stroomstoring of een slecht functionerend of verouderd elektranetwerk, bijvoorbeeld als je thuis zit te werken. Maar ook als je ’s avonds wilt relaxen voor de televisie: we gebruiken namelijk bijna bij elke activiteit in huis elektriciteit. Wil je tijdens goedbedoelde reparaties niet plotseling een heel ander kapsel hebben, dan is het raadzaam om voor ingewikkelde elektra-werkzaamheden de vakman in te huren.

Stukadoor/tegelzetter

Er zijn veel klusbedrijven die zich erop voorstaan ‘elke mogelijke klus’ te kunnen klaren. Nu zal de NASA ze niet snel bellen als er een Space Shuttle met startproblemen staat, maar daarbuiten is het wel zo dat ze van alles voor je oplossen. Hoewel er op internet allerlei filmpjes staan hoe je zelf tegels zet of stukadoort, is het resultaat altijd mooier wanneer je iemand inhuurt die hiervoor opgeleid is.

Glaszetter

Nog zoiets waar je je vingers niet aan wilt branden of snijden: glas-zetten. Wanneer er al dan niet door inbraak een ruit is gesneuveld, is er de erkende glaszetter die de schade in een oogwenk voor je verhelpt. Hij adviseert je ook over het beter isoleren (denk aan dubbel glas) en dus verduurzamen van je woning.

Andere adressen om geld uit te sparen

Ben je nieuw in de grote stad, drink dan regelmatig koffie in het buurtcafĆ© om mensen te leren kennen. Niet omdat je er gegarandeerd boezemvrienden aan overhoudt – al zou dat zomaar kunnen – maar vanwege de handige contacten die mensen graag met elkaar delen. Want waarom zouden ze een goedkope groenteboer, het beste Italiaanse restaurant of de tofste kringloopwinkel voor zichzelf houden?

Foto's:


U