17 juni 2022

Kunstexpo Zorgatelier in Rosmalen

ROSMALEN – Het vijfjarig jubileum van zorgatelier Verbeelderij brengt hen in de gelegenheid om komende week te exposeren met bijzondere werken in Perron-3 te Rosmalen. Verschillende kunstenaars met diverse achtergronden tonen hun werk waarin ze hun eigen verhaal vertellen. De expositie biedt een gevarieerd aanbod van keramische werken tot borduursels en schilderijen.

Bij Verbeelderij kunnen mensen met psychosociale problemen en fysieke beperkingen samen met gespecialiseerde begeleiders hun creatieve talenten ontwikkelen door het kunstzinnige proces aan te gaan. In het artistieke proces komen mensen tot zichzelf en geven ze zichzelf bloot. Een kunstwerk geeft dan ook vaak een uniek kijkje in iemands binnenwereld. “Wie ben ik? En hoe voel ik me?” zijn vragen die dienen als inspiratiebron voor het maken van een kunstwerk.

William van Lith, een deelnemer van Verbeelderij, vertelt zijn verhaal in zijn kunstwerk. “Bij het maken van een kunstwerk vertrouw ik op mijn handen en ogen. De organische vorm van het lichaam geeft aanleiding tot het volgen van de vloeiende lijnen en zo kan de toeschouwer innerlijk meebewegen met wat mijn handen ongeveer willen vertellen. De vloeiende lijnen geven aan hoe ik denk over het leven. Voor mij is het leven iets vloeibaars, vergelijkbaar met een rivier. Geen enkele dag is hetzelfde, zo ook is geen enkel kunstwerk hetzelfde. Dit werk dient weer als inspiratie voor de volgende.”
De werken van Verbeelderij zijn te zien van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli in Perron-3 te Rosmalen (openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur).

Foto's:


0