19 juni 2022

Klets van ons Eigen: Traktatie

Er zijn veel dingen die je kunt vergeten, die geen gevolgen hebben. Of tenminste geen serieuze. Hooguit een betaald, maar niet gegaan consult van de tandarts. Het wordt wat lastiger als je op zondagavond denkt: was er niet iets met traktaties?

We zaten op dat moment bij ’t Wapen. Waar anders? Het is een soort voedselhemel voor kinderen, wat ook blijkt uit hun menu. Graag een voorgerecht bestaande uit een wafel met witte chocolade, als hoofdgerecht twee krulfrietjes met een halve kipnugget en dan nog lekker een nagerecht van koekjes, brownies, donuts, aardbeien gedoopt in chocolade en een ijsje toe. En tussendoor vooral heel veel rode wangen verzamelen in de speelkamer beneden.

Het was daar, zo rond een uur of half zeven, dat ik dacht: er was toch iets? Het kinderfeestje? Nee, dat was op woensdag. De verjaardag zelf? Nee, die was gisteren. Toen viel mijn oog dus op bovengenoemde wafel en schoot ik overeind. Trakteren! We moeten morgen trakteren! Bijna wilde ik al weg rennen, maar Die van Men reageerde rustig dat er nog best wel wat tijd was om naar de supermarkt te gaan.

Onze jongste was eindelijk acht jaar geworden (al zei ze zelf dat ze nu tien was tegen oma) en had zelf bedacht dat ze wafels wilde met gesmolten chocolade en spikkels. Ja, ik weet het, gezonde school enzo, maar ik denk dat ik de ochtend niet had gehaald als ik mandarijntjes had voorgesteld. Hoewel ze laatst vertelde dat ze wel commentaar had gekregen op de vlokken op haar brood van twee klasgenootjes, omdat het niet gezónd was. Niet dat ze dat belangrijk vond verder.

We reden naar huis, Munne Mins naar de supermarkt en het volgende drama was geboren. Er waren geen wafels meer, dus had hij maar gesuikerde wafels meegenomen. Om die nou vol te gieten met chocolade, nee, dat kon ík zelfs een docent niet aandoen.
Met het schaamrood op de kaken – want ik zag de meester al voor me die op vrijdagmiddag nog de verjaardagskroon had zitten maken – stuurde ik een berichtje. Of het ook dinsdag kon. Het was geen enkel probleem. Het is mijn jongste dochter, ik loop al 8 jaar op die school rond. Ik denk dat hij er al rekening mee had gehouden…

Groetjes Sophie Fleur Verbiesen

Foto's:


0