23 juni 2022

Grim Vuijsters geeft gastles aan Rosmlense judoka’s

ROSMALEN – Zondagochtend 19 juni werd een speciale training georganiseerd voor de judoka’s van de Rosmalense judoclub: Grim Vuijsters kwam een training geven. Grim Vuijsters is een oud-topjudoka en kwam uit in de categorie +100 kg. Hij is vier keer Nederlands kampioen en is tweede geworden op het EK in 2009. Daarnaast is hij in 2008 derde geworden op het hoog aangeschreven Super world cup toernooi in Parijs.

De training werd opgedeeld in twee groepen. In de eerste groep zaten de judoka’s met een witte, gele of oranje band. Met veel enthousiasme werden de oefeningen uitgevoerd. Daarnaast is het ook speciaal als je met Grim de oefening mag voor doen. En wat is het toch lachen als je even door hem aan de band hoog in de lucht wordt getild, omdat je wat verder uit elkaar moet gaan zitten.

In de tweede groep waren de judoka’s met de groene band en hoger aan de beurt. Ook hier was het enthousiasme groot. Spectaculair om te zien was het oefenen van de worp Ura-nage, waarbij je de tegenstander optilt en in een draai op zijn rug gooit. Langs de kant vielen er aardig wat oh’s en ah’s te horen.
Tijdens de training van beide groepen was goed te zien dat Grim op topniveau heeft gejudood. Alle inzetten en worpen moesten met extra kracht en snelheid uitgevoerd worden. Daar lag voor de meeste judoka’s ook de uitdaging. Met blijde en vermoeide gezichten verlieten de judoka’s dan ook de Tatami.

Tijdens de pauze werd Michel van Meurs, hoofdtrainer van de Rosmalense judoclub, gehuldigd. Michel heeft zondag 12 juni zijn derde Dan gekregen van de judobond Nederland als blijk van waardering voor zijn inzet voor de judosport. Als oud-Kolonel bij defensie heeft Michel aan het hoofd gestaan van de Internationale Militaire Sportraad in Brussel. Daar heeft hij de verdedigingssport nationaal en internationaal op de kaart gezet. Michel heeft toen meerdere militaire (wereld)kampioenschappen judo georganiseerd en gecoördineerd. Daarnaast heeft Michel een boek geschreven, ´De Weg is het doel´, waarin hij zijn kennis en (levens)ervaring heeft opgetekend ter inspiratie voor (judo)trainers en (sport)beoefenaars. Verder geeft hij al meer dan 25 jaar judoles. Een derde Dan die dan ook meer dan verdient is, en met trots gedragen mag worden.

Michel van Meurs wordt toegesproken door voorzitter Matthijs Hoos.

Foto's:


0

Geef een reactie