21 juni 2022

Buurtkasten in Hintham

HINTHAM – Je ziet ze op steeds meer plaatsen verschijnen: buurtkasten. Ook in de centrale hal van het flatgebouw Hoogveld in Hintham zijn er deze week twee geplaatst. Bewoonster Joyca kwam met dit initiatief. En samen met Farent hebben we dit nu opgepakt.

Dinsdag 14 juni werden de Buurtkasten geplaatst. Op de foto’s: initiatiefneemster Joyca, Jorri Roosen opbouwwerker van Farent en Bert Vos wijkconsulent van JOOST.

Het werkt eigenlijk heel simpel. Iedereen heeft wel iets in zijn keuken- of badkamerkastje staan dat je niet gebruikt. Dat rare smaakje thee uit je kerstpakket of dat flesje parfum dat je cadeau hebt gekregen dat eigenlijk helemaal niet bij je past. Maak hier iemand anders blij mee! Hoe? Plaats het in de Buurtkast. Iedereen kan boodschappen, eten, drinken of drogisterij-artikelen achter laten. Andere mensen die het kunnen gebruiken, kunnen dit weer meenemen. Er zijn een paar spelregels. Niet toegestaan zijn tabak en alcohol, bederfelijke waren die gekoeld moeten blijven en aangebroken etenswaren.

Wilt u voor uw woongebouw of wijk ook een Buurtkast gaan plaatsen? Neem dan zeker contact met JOOST.

De kast in flatgebouw Hoogveld (Foto: Karel Goossens)

Foto's:


0