21 juni 2022

Bossche Opera in natuurtheater

DEN BOSCH – Op zaterdag 9 juli a.s. presenteert de Vereniging Bossche Opera (VBO) in samenwerking met de Vereniging Osse Opera (VOO), het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch (FOH) en vijf professionele solisten de productie ‘Opera onder de sterren’ in het Natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Ze gaan de opera Cavalleria rusticana van Pietro Mascagni volledig scenisch opvoeren. Raoul Op ’t Hoog tekent voor de regie en het geheel staat onder leiding van dirigent Lex Bergink.

De leden van de zangverenigingen en het orkest evenals de solisten: Marène Elgershuizen (sopraan), Eric Reddet (tenor), Myra Kroese (alt), Martijn Sanders (bariton) en Veerle Sanders (mezzosopraan) zien reikhalzend uit naar zaterdagavond 9 juli wanneer ze eindelijk mogen optreden in de openlucht. Al in 2020 stond deze scenische uitvoering gepland, maar hij werd tot tweemaal toe uitgesteld vanwege Corona. Tot ieders genoegen werd het geen afstel. Momenteel repeteren ze allemaal keihard, ook op locatie. Het ziet ernaar uit dat ze een mooi resultaat gaan neerzetten. Ze rekenen daarbij op een warme, windstille zomeravond om het publiek onder de bomen van het openluchttheater te laten genieten van een unieke voorstelling door zo’n 150 muzikanten en zangers. Ze raden het publiek aan een kussentje en een dekentje mee te nemen, want het kan ’s avonds flink afkoelen. De voorstelling begint pas om 20.30 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur.

Voor de pauze brengen ze enkele stukken van Puccini, Bizet en Verdi. Na de pauze zingen en spelen ze het verhaal van liefde, passie, overspel en dood in de vijf kwartier durende eenakter Cavalleria rusticana, wat zoiets betekent als Boerse Ridderlijkheid.
Bij slecht weer verhuist de voorstelling naar zondag 10 juli.
Kaartjes zijn uitsluitend te verkrijgen via https://kersouwe.nl/agenda/opera-onder-de-sterren
Prijs: € 29,- inclusief € 1,50 reserveringskosten.

Foto: Emile Lockefeer, De Vereniging Bossche Opera en de Vereniging Osse Opera repeteren op locatie in Natuurtheater De Kersouwe

Foto's:


S