16 mei 2022

Meezingen kan, bij Zing Dan

‘S-HERTOGENBOSCH – Zin om te zingen? Het toegankelijkste koor van Den Bosch en omgeving zingt weer. Zing Dan! bestaat alweer vijf jaar en kan nog meezingers gebruiken. Ervaren en onervaren zangers, iedereen is welkom. Het repertoire gaat van Blackbird van The Beatles tot Calm after the storm van The Common Linnets. En van de Amsterdamse grachten tot California dreamin’. Zelfs het winnende songfestivallied Arcade van Duncan Laurence is speciaal voor dit koor gearrangeerd.

Toch heb je geen goed geoefend gouden keeltje nodig om mee te kunnen doen. ‘Bij ons staat bovenaan dat we met z’n allen genieten van het samen zingen. Of je nou heel stemvast bent of nog onzeker over welke stem je hebt, je bent altijd welkom. Jong, oud, geoefend of ongeschoold, we worden allemaal blij van zingen’, vertelt één van de zangers.

Leden kun je ze niet noemen, want Zing Dan! is geen vereniging. Er zijn ook geen optredens en daarmee geen kledingvoorschriften. Ook is er geen abonnement, de betaling is per keer. Laagdrempeliger kan dus eigenlijk niet.
Toch staat het koor onder professionele leiding van dirigente Annet Vervoort, die al jaren begeleid wordt door pianist Maurice Hamilton. Samen weten ze elke avond uit iedereen het beste te halen. En dat zorgt weer voor flink wat trouwe ‘Zing Danners’.

Iedere 1e en 3e donderdagavond van de maand zingt en repeteert dit koor van 20:15 tot 22:15 uur in Sociaal Cultureel Centrum De Biechten in Hintham. Dat gebeurt in een goed geventileerde zaal. In juni repeteren we op 2, 16 en 30 juni.
Zin om een keer mee te zingen? Mail naar zingdan@hotmail.com en je krijgt alle info die je nodig hebt. De eerste keer zing je vanzelfsprekend gratis mee. Daarna kost het je 10 euro per avond.

Foto's:


0