16 mei 2022

Internationaal toernooi judoka’s RJC

ROSMALEN – Zaterdag 14 mei werd in Mierlo het 25ste Internationale Houvast toernooi gehouden. Dit is een druk bezet toernooi met sterke judoka’s uit Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Engeland. Een uitdaging voor de judoka’s van RJC en een kans om ervaring op te doen tegen buitenlandse judoka’s.

Guus Kropman (-12 jaar, -42 kg), Huub Sleutjes (-15 jaar, -38 kg) en Thierry Dirks (-15 jaar, +66 kg) doen mee aan het toernooi onder begeleiding van Nils van de Wetering.
Huub gaat als eerste de judomat (Tatami) op en wint zijn eerste partij met een houdgreep. De tweede partij verliest hij. Huub heeft moeite met het plaatsen van de judopakking (Kumi Kata), waardoor er grip ontbreekt op zijn tegenstander. Hij gaat naar de herkansingsronde, maar helaas gaat zijn eerste partij verloren. Hij is hierdoor uitgeschakeld.

Voor Guus is het zijn eerste toernooi sinds september 2021 en ontbreekt wedstrijdritme. In de eerste partij kijkt Guus snel tegen een achterstand aan, maar hij knokt zich terug en neemt zijn tegenstander in de laatste seconden van de wedstrijd in een houdgreep (Osaekomi). Hij wint met ippon. Helaas gaan de 2e en 3e partij verloren, waardoor ook Guus wordt uitgeschakeld.

Tot slot komt Thierry op de Tatami en hij gaat goed van start. De eerste partij wordt gewonnen door een verwurging te plaatsen bij zijn tegenstander. In de tweede partij krijgt Thierry zijn tegenstander op de rug met een binnenwaartse beenhaak (Ko-Uchi-Makikomi). In de derde partij wordt Thierry verrast door zijn tegenstander en verliest de partij, waardoor hij naar de herkansingsronde gaat. Helaas gaat in de herkansing de eerste partij verloren. Ook voor Thierry zit het toernooi erop.
De teleurstelling overheerst na afloop bij de drie judoka’s, maar ze hebben geknokt voor wat ze waard zijn. Dat toont dat de wil om te winnen groot is. Ze zijn weer een aantal ervaringen rijker welke meegenomen worden in de trainingen.

Thierry Dirks zet de Ko-Uchi-Makikomi in

Foto's:


0