10 mei 2022

Harmony of Hardcore en 7th Sunday op weg naar ‘mooiste editie ooit’

 

ERP – Tijdens het Pinksterweekend, zullen op 4 & 5 juni Harmony of Hardcore en 7th Sunday voor het eerst sinds 2019 weer gehouden worden. Par-T, de organisatie achter beide evenementen, is blij dat ze dit jaar weer aan de slag kunnen en rekenen op een mooi festivalweekend. “Voor ons zijn alle puzzelstukjes op de goede manier in elkaar gevallen.”

Door Danny van Gend

Vanwege corona ervoer Par-T flink wat problemen met organisatie van hun festivals. Het bedrijf organiseert onder andere FestyLand en Daydream Festival, maar Harmony of Hardcore en 7th Sunday Festival zijn de kroonjuwelen van het bedrijf. Volgende maand kunnen deze eindelijk weer plaatsvinden. Volgens Johan Dortmans, mede-oprichter van Par-T, worden de komende weken de laatste puntjes op de i gezet. “Iedereen heeft het natuurlijk druk, maar we zijn gewoon hartstikke blij dat we weer een mooi festival neer kunnen zetten. Iedereen heeft er veel zin in om er iets moois van te maken.”

Het enthousiasme zit hem vooral bij de festivalgangers die eindelijk weer een mooi feestje kunnen bouwen, zo vertelt Dortmans. “We zijn helemaal uitverkocht. Met 45.000 bezoekers per dag, zowel voor Harmony of Hardcore als 7th Sunday Festival. Iedereen heeft er zin in. Er is straks een fantastisch feest daar op het festivalterrein. Als je na twee jaar weer terug bent en weer iets moois neer mag zetten om mensen te laten genieten. Ja dan kijkt iedereen daar naar uit.”

De grootste naam in de line up is ongetwijfeld Tiësto die optreedt tijdens 7th Sunday Festival. “Voor dit jaar hebben we een van de grootste artiesten ter wereld, als je kijkt naar het verleden dan kan je toch wel zeggen de godfather boven alle DJ’s en die staat op 5 juni te draaien op 7th Sunday en daar zijn wij enorm trots op.”

“Voor ons zijn alle puzzelstukjes op de goede manier in elkaar gevallen. We zijn heel erg blij met de line up zoals hij nu staat. KrisKross Amsterdam, Lucas & Steve, Ofenbach, Morten, Snelle, Unmet Ozcan, Kraantje Pappie, FeestDJRuud. Dat zijn wel de namen die je op dit moment wel ziet. Die hebben we gelukkig allemaal kunnen regelen voor 7th Sunday Festival en Harmony of Hardcore.”
“We hebben trouwens nog veel meer klaarstaan, The Ballsroom bijvoorbeeld. Daar gebeuren altijd onverwachte dingen. Als je het aan mij vraagt, sta je daar van begin tot eind bij de Surprise Show. Wat daar gebeurt daar kan je het hele jaar nog over doorpraten. Daarnaast hebben de mannen van STUKTV dit jaar een eigen area, daar zal het dak er ook afgaan!”

Ondanks dat er de afgelopen jaren weinig mogelijkheden waren voor festivals, heeft Dortmans er alle vertrouwen in dat het weer een ouderwets mooi feestje gaat worden. “Wij hopen dat het allemaal zo gaat lopen als voor corona. We hebben nog een paar weken te gaan en we zijn bezig met de laatste voorbereidingen. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat het de mooiste editie ooit gaat worden.”

Johan Dortmans kijkt uit naar het pinksterweekend.

Foto's:


0