20 mei 2022

Gratis evenement met kunst, cultuur en sport

DEN BOSCH – Zorg dat je zaterdag 28 mei tussen 16.00 en 18.00 klaar staat op het Flik-Flak terrein! Vanaf dat moment begint de centrale start voor de Stoet van Bosch Beweegt. Tijdens dit gratis evenement wordt het Burgemeester van Zwietenpark omgetoverd tot een theatrale wandelroute met allerlei Bossche kunst, cultuur en sport langs de kant.

Vanaf 16:00 zijn bezoekers welkom en start het eerste optreden van de dag, namelijk het grootste allround poporkest van Nederland Full Stage Collective. Ook is er een interactief programma met salsadans. Ter plaatse staat er een gevarieerd foodcourt klaar met allerlei hapjes en drankjes.

De centrale start is om 18:00. De Stoet van Bosch Beweegt wordt dan carnavalesque gestart met acrobaten, buikdanseressen, kleurrijke figuranten en meer. Bezoekers worden begeleid naar het nabij gelegen park met een route vol entertainment van Bossche oorsprong.

Allerlei Bossche verenigingen, organisaties, clubs en zelfs basisschoolkinderen verzorgen namelijk het vermaak. Zangkoren van popliederen tot smartlappen, harmonie orkesten met indrukwekkende ballades, kunst van professional tot basisschoolproject, theater door kinderen en studenten en zelfs van acrogymnasten tot vechtsporters geven een show weg. Ook vluchtelingkinderen uit Oekraïne doen mee.

Om 19.30 vindt er een prijsuitreiking plaats met de burgemeester van ’s-Hertogenbosch. In samenwerking met Het Noordbrabants Museum is voorafgaand aan dit event de ‘Bossche Picasso’-tekenwedstrijd uitgezet onder bijna alle basisscholen in de regio. De winnaar wordt dan feestelijk bekend gemaakt.

De route lopen duurt een à twee uur, afhankelijk van wandelsnelheid en waar men overal bij blijft kijken. Van jong tot oud, er is voor iedereen wel iets te beleven. Naast het feit dat het aanbod enorm uiteenlopend is, wordt er ook zorg gedragen voor mensen die slecht ter been zijn of met een rolstoel komen. De Stoet brengt mensen op een theatrale manier in beweging, zowel fysiek als mentaal.

De Stoet van Bosch beweegt is op zaterdag 28 mei, inloop 16.00 uur, centrale start om 18.00 uur. Adres: Marathonloop 7, 5235 AA, ’s-Hertogenbosch
www.boschbeweegt.nl

 

Foto: Sandra Peerenboom

Foto's:


D