02 mei 2022

Bezoek Stadsklooster San Damiano

DEN BOSCH – Op zondag 15 mei wordt voor de tiende maal de Open Kloosterdag gehouden. Zo’n 25 kloosters, waaronder Stadsklooster San Damiano, zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen.

Met dit initiatief willen religieuzen laten zien dat religieus leven een eigentijdse levenskeuze is. Zij willen tonen hoe zij religieus leven in deze tijd vormgeven. ‘Dit zijn wij! is het thema van deze Open Kloosterdag. De bewoners van het Stadsklooster laten deze dag zien wie zij zijn en waar zij voor staan. Ze vertellen waarom zij kiezen voor een leven als religieus; om zich in te zetten voor anderen; hun leven te wijden aan mensen en aan God

Stadsklooster San Damiano is op 15 mei tussen 14.00 en 16.00 uur te bezoeken. De bewoners zullen je ontvangen in het Franciscushuis (ontmoetings- en vergaderruimte van het Stadsklooster, Van der Does de Willeboissingel 11, ‘s-Hertogenbosch). Er is een powerpointpresentatie over de spiritualiteit en activiteiten van het Stadsklooster, je kunt met de bewoners in gesprek gaan en er zal elk half uur een rondleiding door het klooster plaatsvinden. Ook is de kloosterkerk open. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie Op de speciale website www.openkloosterdag.nl staat een overzicht van alle deelnemende kloosters en hun programma’s. Dit overzicht wordt in de loop van april verder aangevuld.

Foto's:


D