17 mei 2022

10.000 euro voor Energy4all

ROSMALEN – Studenten van het Koning Willem 1 college uit Den Bosch organiseerde een prachtig weekend voor de stichting energy4all. Deze stichting zet zich in om het mogelijk te maken een medicijn te kunnen laten ontwikkelen door Prof Jan Smeitink van het Radboud UMC in Nijmegen. Een medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

Jenske van de Ven uit Rosmalen is een van deze kinderen en voor haar en haar lotgenootjes is dit weekend georganiseerd. Studenten hebben voor het afstuderen de opdracht een evenement te organiseren voor een goed doel. En deze keer is ook gekozen voor onze geweldige mooie stichting.

Vrijdag 13 mei was er een wandeldag en zaterdag 14 mei een 10-uurs marathon voor fietsers. Om half zeven starten de eerste groep wandelaars vanuit Nijmegen om te beginnen aan de 55 kilometer lange tocht naar Rosmalen. Symbolisch de afstand die Jenske en haar familie vele malen hebben gereden om haar te halen, te brengen, of om op bezoek te gaan bij haar in het Radboud ziekenhuis.
Onderweg sloten zich regelmatig meer wandelaars aan om de tocht te volbrengen. Bij de rustpunten in Nederasselt, Schaijk, Nistelrode en Vinkel sloten deze aan bij de groep. Rond half acht s avonds kwam de groep van zo,n kleine dertig lopers de Petuniastraat in Rosmalen onder de finishboog door. Een emotionele binnenkomst om samen met Jenske de eindstreep te halen.

Zaterdag de fietsdag, was ook geweldig. Ruim 20 fietsers vertrokken om 9 uur voor de 10-uurs marathon, 10 uur fietsen in de omgeving van ons mooie Rosmalen. In kleine groepen reden ze hun rondjes, en kwamen regelmatig langs het huis van Jenske om na een aanmoediging weer te beginnen aan hun volgende rit. Kleine rondjes, maar de fietsers hadden op het einde van de dag toch tegen de 200 kilometer op hun teller staan. Echt een topprestatie.

Ook deze dag was perfect georganiseerd door de studenten. Aan alles was gedacht, een springkussen voor de kleintjes, een hapje, een drankje en muziek. Het was een geweldig weekend met samenhorigheid, emotionele momenten en gezelligheid.
Bij de afsluiting maakten de studenten trots bekend dat het streefbedrag ruim gehaald was en dat er ruim 10.000 euro is opgehaald voor de stichting energy4all. Lopers, fietsers, studenten en alle mensen van de organisatie zijn hier enorm trots op en danken de sponsoren namens Jenske en al haar lotgenootjes.

Foto's:


0