16 maart 2022

Streep door The Voice Kids domper voor Rosmalense Noah

ROSMALEN – Je bent jong, hebt een doel voor ogen en je gaat ervoor. Noah van Mourik (14) zingt van ’s-morgens vroeg tot ’s-avonds laat en wil het liefst als artiest zijn brood gaan verdienen. Ergens moet je een begin maken met het verwezenlijken van je droom en daarom deed hij mee aan The Voice Kids. tot er voor het programma een kink in de kabel kwam/ Na onthullingen over grensoverschrijdend gedrag van juryleden en medewerkers van The Voice of Holland en The Voice Kids worden er voorlopig geen afleveringen van de talentshows uitgezonden.

Door Corrianne Schijvens- van Hassel

Noah studeert aan het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch. Hij wil zanger worden en als dat niet gaat lukken, dan leert hij verder voor kinderarts. Noah: “Vroeger zong ik altijd met mijn oma als we samen op de bank zaten. Omdat oma zei dat ik goed kan zingen ben ik toen op zangles gegaan. Elke vrijdag ga ik naar de repetitie van Musicalgroep 2-Stage en een keer in de twee weken mag ik naar de Babette Labeij Music Academy waar ik zangles krijg. Ik kreeg een uitnodiging om deel te nemen aan haar lessen nadat ik met haar in contact was gekomen bij The Voice Kids. Bij Babette leren we vooral om in een groep te zingen en 2-stemmig naast de individuele lessen.”

Nadat Noah zich aangemeld had voor deelname aan The Voice Kids kwam het hele traject dat je moet doorlopen voordat er auditie gedaan mag worden voor de jury op gang. Noah: “Ik heb me aangemeld in de voorjaarsvakantie in mei 2021. Ik wilde al heel lang meedoen en had ook al vaker geprobeerd om door de voorrondes heen te komen. Je moet filmpjes insturen en kom je door die kwalificatieronde heen dan gaat de redactie van het programma met onder andere Babette met je videobellen. Pas in de vijfde ronde mag je auditie gaan doen in Studio 21 in Hilversum. De opnames van de eerste twee audities is materiaal voor de redactie en dat zie je niet op televisie terug. Voordat je alle voorrondes hebt doorlopen ben je maanden verder. De gesprekken die je op televisie terug ziet worden stukje voor stukje opgenomen.”

En toen kwam de dag dat Noah auditie voor de coaches mocht doen. Je hebt bij de coaches slechts één kans en voor Noah heeft die kans plaats gevonden op 29 september vorig jaar. Noah: “Het was heel leuk en gezellig met alle andere kandidaten, we hebben samen gezongen en geacteerd. Er was helemaal geen strijd tussen de kandidaten en de auditie viel best mee. Ik heb vooral keihard mijn best gedaan en ben er helemaal voor gegaan. Er zaten familieleden en vrienden in het publiek. Ik mocht niet zelf kiezen met welk nummer ik auditie mee wilde doen dat besliste de redactie van het programma. Ik kreeg het nummer ‘We are the People’ van Bono en Martin Garrix als auditienummer opgedragen. Alles wat op het podium gebeurt, wordt vooraf gerepeteerd, zoals de opkomst en ik heb met de band mogen oefenen. Het was heel vet om te doen, dit moest ik gewoon een keer in mijn leven meemaken. Daar stond ik dan op dat podium met de microfoon in mijn hand. Ik heb diep gezucht en ben gaan zingen en het ging goed. Het was een droom die uitkwam. In de andere voorrondes was ik heel zenuwachtig en ik wist, dit is de laatste kans nu moet ik het gewoon doen.”

Door de coronapandemie liep de deelname aan The Voice Kids voor Noah heel anders dan de bedoeling van het programma is. Veel werd via de computer en videobellen gecommuniceerd maar uiteindelijk heeft Noah toch met publiek in de zaal mogen zingen. Al hoewel hij niet de verwachting heeft dat het programma op televisie verder zal worden uitgezonden mag hij tot op dit moment nog niet zeggen hoe ver hij is gekomen. Alles tot aan de finale is al opgenomen, hopelijk gaat het nog verder opgepakt worden. Heel beroerd voor de deelnemers dat de affaires van medewerkers voor hun roet in het eten gooit in hun zoektocht naar carrière mogelijkheden. De deelnemers zouden met de hele groep en een cameraploeg naar Disneyland in Parijs gaan en ook dat gaat in deze opzet niet door. Wel heeft iedere deelnemers vier kaarten voor Disney gekregen om toch te kunnen gaan. Noah neemt zijn trotse moeder en twee vriendinnen in de meivakantie mee op reis.

Noah: “Deelnemen aan The Voice Kids is een hele belevenis. Er gebeurt veel meer dan dat je op televisie te zien krijgt. De visagie, de kledingkeuze en de leuke gesprekken met Buddy en Jamai op de bank. Ik blijf oefenen om nog beter te worden en als er weer ergens een auditiemogelijkheid is, ga ik me weer aanmelden. Ik repeteer elke dag want want zingen is helemaal mijn ding.”

Foto's:


0