27 januari 2022

Digitaal binnenkijken bij Bernrode op zondag 30 januari

HEESWIJK-DINTHER – Vanwege de coronamaatregelen is de open dag van Gymnasium Bernrode dit jaar digitaal. Ouders en leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen online een rondleiding door de school krijgen op zondag 30 januari 2022 van 11.00 tot 14.00 uur. Maar wat maakt Bernrode nu anders dan andere middelbare scholen? Broers Guus en Ties mochten allebei zelf hun eigen school kiezen. Samen met hun moeder Danna vertellen ze wat ze het beste van Bernrode vinden.

Vijf jaar geleden bezocht het gezin de open dag. Dat was voor Ties die toen nog in groep 7 zat. Zijn moeder Danna wilde op tijd beginnen met het bekijken van scholen. ‘Onze Ties is hartstikke slim, maar vanwege zijn autisme gaan sommige dingen buiten de lessen hem minder makkelijk af. Op de open dag gaf de school aan: ‘Wij kijken naar het kind’. Inmiddels is dat ook echt wel gebleken. Nu onze Guus naar Bernrode gaat, is er bijvoorbeeld standaard voor alle brugklassers een Rots en Water training. Dat helpt kinderen om de overgang te maken van basisschool naar de middelbare en hun plek te vinden. Dat is soms best even lastig in een nieuwe groep en aan het begin van de puberteit.’

Guus zit sinds dit jaar in de brugklas van Bernrode. Hij heeft zijn plek helemaal gevonden. ‘We wonen in Veghel, vlakbij een grote middelbare school. Toch wilde ik liever naar Bernrode in Heeswijk-Dinther, omdat het een kleinere school is. Die zijn er niet veel. Ik ging hier met een vriend van de basisschool naartoe, maar ik heb nu al een leuke vriendengroep opgebouwd hier op school.’ Wat Guus nog meer fijn vindt, is de extra uitdaging die hij op zijn nieuwe school krijgt. ‘Bij wiskunde leer ik nieuwe moeilijke dingen die ik nog niet wist. Ik vind het leuk om met figuren te werken en woordformules. Sommen oplossen met voorrangsregels vind ik echt heel cool.’

Ook grote broer Ties gaat inmiddels al drie jaar met veel plezier naar de lessen. Het leukste vak? Zonder twijfel Biologie van meneer Doek. ‘Hij maakt altijd leuke grapjes, we hebben dezelfde soort humor.’ Daarnaast vindt Ties Bernrode een plek waar hij zichzelf kan zijn. ‘Je mag hier gewoon zijn wie je bent. Je hoeft je niet voor jezelf te schamen. Je wordt door iedereen gewoon geaccepteerd zoals je bent. ’

Voor moeder Danna gaf het mogen zijn wie je bent ook de doorslag voor zowel Ties als Guus. ‘Veel gymnasia bieden interessante plusklassen en extra programma’s voor hoogbegaafde kinderen. Maar er zijn ook veel slimme kinderen met een eigen aandachtspuntje. Samen met de school en het zorgteam hebben we ervoor gezorgd dat Ties zijn draai vond. En toen de
mentor van Guus bij hem wat tekenen van faalangst zag, nam ze direct contact met ons op. Nu kunnen we samen met de school ook Guus het vertrouwen geven wat hij nodig heeft. Door écht te kijken naar onze kinderen, halen ze op Bernrode het beste uit mijn twee leuke jongens!’

Zit uw zoon of dochter in groep 7/8 en bent u zich aan het oriënteren op een middelbare school? Bezoek dan onze virtuele open dag op zondag 30 januari 2022. Meer informatie vindt u op onze website opendag.bernrode.nl.

Foto's:


0