23 november 2021

Voorzitter Ruud Roelofs trots op primeur voor Rosmalen

ROSMALEN – De padelsport is de snelst groeiende wereldwijde nieuwe sport. Tennisclub Maliskamp is de eerste vereniging in de omgeving die begonnen is met de aanleg van twee padelbanen op hun tenniscomplex. Medio december hopen ze deze banen in gebruik te kunnen nemen. Een primeur voor Rosmalen.

Door Corrianne Schijvens- van Hassel

Wikipedia kent de nieuwe sport en geeft er de volgende beschrijving aan. ‘Padel is een racket- en balsport. Het wordt altijd met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash.’ Voorzitter Ruud Roelofs (foto): “TC Maliskamp bestaat inmiddels 42 jaar en kent momenteel 460 leden. De padelsport is nieuw in Nederland en ontstaan in Mexico. Via Spanje waar het fanatiek beoefend wordt, is het nu in Nederland in opkomst. Het veld waarop gespeeld wordt, is 10 x 20 meter, kleiner dus dan een normale tennisbaan. We hebben baan 6 verwijderd en op die ruimte komen twee padelbanen.
Het kunstgras wat daarvoor gebruikt wordt heeft een andere ondergrond dan de tennisbanen en er komen glazen kooien om de banen te staan.”

Kleinere baan
Naast de kleinere baan mag je ook de wanden van de baan gebruiken en het hekwerk eromheen. De ballen die gebruikt worden zijn zachter en de steel van het racket korter. Je hebt geen bespanning maar een plaat van graniet met gaatjes erin waar je mee slaat. Het spel is ook minder technisch dan tennis waardoor het voor meer mensen toegankelijk en laagdrempeliger is. Door het gebruik van de wanden krijg je veel verrassende effecten. Het spel is dus spectaculairder dan tennis. Bij de twee nieuwe banen komt ook een terras want het is een sport die veel toeschouwers trekt. We hebben daarom ook rekening gehouden met de locatie van de nieuwe banen. Is er op dat punt waar de nieuwe banen komen ook ruimte voor toeschouwers? We hadden acht tennisbanen en dat gaan er nu zeven worden en twee padelbanen. Baan 6 is geruimd voor de twee nieuwe padelbanen. Ervaren sporters noemen de padelsport dynamisch en verslavend en ook aantrekkelijk voor jongere spelers.”

Enthousiaste leden
Ruud Roelofs: “De vraag om padelbanen aan te leggen kwam vanuit enthousiaste leden. Er is een werkgroep gevormd om de mogelijkheden te bekijken. Die werkgroep kwam met een plan van aanpak en zagen een nieuwe impuls voor de vereniging. Na een enquête binnen de vereniging te hebben gehouden bleek er voldoende draagvlak om de financiering en de vergunning te gaan regelen. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen en half december hopen we op de nieuwe banen te kunnen spelen. We hopen ook dat we door het treffen van meer mogelijkheden binnen onze vereniging nieuwe leden kunnen aantrekken. Binnenkort starten we met een promotieactie met als doel het werven van nieuwe leden. We hebben er namelijk plaats voor.”

Nieuwe leden
Ruud Roelofs: “Nieuwe leden zijn welkom. Simon Tennisschool verzorgd bij ons de lessen voor zowel tennis als padel. We zijn gevestigd op het mooie sportcomplex aan de Jos de Letterlaan in de Maliskamp waar ook VV Maliskamp en MHC Hockey gevestigd zijn. Het is hier ruim en we zitten heerlijk in de bossen. Door de inzet van vele vrijwilligers hebben en behouden we een mooi complex. We zijn een vereniging waar je de tennis- en padelsport met plezier kunt beleven. Naast nieuwe leden zijn ook sponsoren van harte welkom. Binnenkort vervangen we de huidige reclame
uitingen voor nieuwe reclameborden en winddoeken voor een frisse en nieuwe uitstraling.” www.tcmaliskamp.nl

Foto's:


0