22 oktober 2021

Gewijzigde aanvangstijden muziekevent

ROSMALEN – Veel bluesliefhebbers herinneren het zich nog als de dag van gisteren: zaterdag 3 november 2018 betrof de mogelijk allerlaatste editie van het Ros bluesfestival.
Gebrek aan sponsoren alsmede het ontbreken van de zo nodige subsidies heeft de organisatie toen tot dit besluit gedwongen.

Maar zoals Rinus van Zuidam (Stichting Rosblues) het zo mooi omschreef: ‘’de stekker is er weliswaar uit, maar de spanning blijft er nog op!’’ En zie hier het goede nieuws: 6 november 2021 organiseert Stichting RosBlues in samenwerking met King Bee Music Agency een bluesfestival, dit ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van genoemde Agency. Plaats van handeling: Partycentrum De Kentering te Rosmalen. Aanvankelijk had dit al in 2020 moeten plaatsvinden, doch Corona gooide roet in het eten. De organisatie pakt gelijk goed uit met een internationaal programma! Niemand minder dan Kat Riggins [o.a. bekend van de Johan Derksen Theatertour] komt naar Rosmalen.

De uit Florida afkomstige blueszangeres zal worden begeleid door Nederlandse muzikanten. Ditmaal zijn dat Jan de Ligt op sax, Andreas Carrée op drums, Little Boogie Boy op gitaar en Brian Kruit op bas. Haar vorig jaar verschenen CD ‘’Cry Out’’ kan nu eindelijk in Europa gepromoot worden tijdens de Europese tour.

Eveneens aanwezig op 6 november: de Sugar Queen Bluesband. Sugar Queen is een Amerikaanse zangeres, tegenwoordig woonachtig in Nederland. En ook zij laat zich begeleiden door muzikanten uit Nederland. De stille Corona-tijd (géén optredens) heeft zij benut voor het schrijven van nieuwe songs. Te beluisteren op haar onlangs verschenen CD ‘’Better Days’’, een wel zeer toepasselijke titel na Corona. Ze is net teruggekeerd van een zeer succesvolle tourweek in België, Duitsland en Zwitserland.

Kai Strauss & The Electric Blues All Stars completeren de festival line-up. Deze uit Duitsland afkomstige formatie timmert al 30 jaar aan de weg. Kai Strauss is een begenadigd gitarist die zijn inspiratie haalt uit zowel de zwarte als de blanke blues. Ronnie Earl, Albert King, Mike Morgan, BB King . . zomaar wat grootheden die van invloed zijn geweest. Kaarten voor dit festival kosten €16,50 in de voorverkoop o.a. verkrijgbaar via, Partycentrum De Kentering Rosmalen, Total Tankstation Bouwmans Rosmalen, Primera Rosmalen, Bier café d’n Beer Rosmalen. Indien nog voorradig: €20,00 ’s avonds aan de kassa. Vanwege de nog geldende Covid-maatregelen begint de eerste band al om 19.30 uur. Publiek is welkom vanaf 18.45 uur , met QR-code of Test (Advertorial)

Foto's:


0