28 september 2021

Start bouw Pastoriestraat

ROSMALEN – Op maandag 27 september jl. droeg het Parochiebestuur van de Pastorie in Rosmalen officieel de sleutel van het pand over aan woningstichting JOOST.
JOOST is vanaf dat moment eigenaar van de pastorie met aangrenzende tuin. Ontwikkelaar SMT Bouw & Vastgoed uit ‘s-Hertogenbosch verbouwt in opdracht van JOOST het huidige gebouw en plaatst 12 zelfstandige woonstudio’s in de tuin.

“De afgelopen periode gebruikten we om het bestemmingsplan in te dienen bij de gemeente”, vertelt Niels Vader, projectleider Vastgoed bij JOOST. “Er zijn geen bezwaren gemaakt, wat betekent dat het plan definitief is vastgesteld in de Raadsvergadering van afgelopen donderdag, 22 september”, vervolgt hij zijn verhaal. Dat maakt de weg vrij voor JOOST om te beginnen met de werkzaamheden.

Meteen na de sleuteloverdracht starten de werkzaamheden. In de eerste weken concentreren deze zich voornamelijk op de binnenkant van de pastorie. Dat betekent slopen en aan de slag met een nieuwe indeling van het gebouw. Aan de buitenzijde vinden vooral schoonmaak, schilder- en herstelwerkzaamheden plaats.
Wat gebeurt er in de Pastorie?

Van binnen wordt het pand verbouwd tot een woongroep voor zes bewoners voor cliënten van de Leermakers Autismegroep. In de achtertuin komen 12 kleine, zelfstandige woonstudio’s, welke eveneens geschikt zijn voor dezelfde doelgroep.

In november verwacht SMT de nieuwe studio’s in de pastorietuin te kunnen plaatsen. Op dit moment worden de studio’s gebouwd in de fabriek, geheel in houtbouw, biobased en circulair. Deze komen dus kant en klaar in Rosmalen aan waardoor mogelijke overlast tot een minimum wordt beperkt.
JOOST verwacht het gehele project aan het einde van dit jaar op te kunnen leveren aan de Leermakers Autismegroep. Meer informatie over dit project vindt u op onze website. https://www.wonenbijjoost.nl/herontwikkeling-pastorie-rosmalen-definitief/. (Advertrorial).

Foto's:


0