16 juni 2021

Drie basisregels voor het kiezen van de perfecte zomerse kantooroutfit

De zon straalt, er is geen wolkje aan de lucht en het kwik stijgt tot boven de 25 graden. Het liefst zou je een dagje aan zee spenderen, maar helaas, je moet naar het werk. Het belooft een hete dag op kantoor te worden, maar dankzij onderstaande kledingtips kun je de pijn verzachten. Een zomerse, nette werkoutfit zal je al meteen veel beter doen voelen. Lees snel verder en kom te weten hoe je de perfecte outfit voor een zomerse dag op kantoor samenstelt.

 

Voor een warm vakantiedagje denk je waarschijnlijk niet lang na over je zomerse outfit: Een net heren ondershirt, short, slippers … Et voilà, klaar. Maar wanneer je naar kantoor moet en zeker als je daar met klanten in contact komt, ligt dat toch enigszins anders. Slippers zullen al snel een onprofessioneel indruk maken, daarom deze drie basisregels voor zomerse kleding op het werk…

Tip 1: nette bovenkleding

Qua bovenkleding zijn er weinig beperkingen. Bij bepaalde bedrijven kun je prima in een zwart heren T-shirt komen, maar waar er een iets nettere dresscode heerst, is een overhemd of poloshirt de norm. Kies op hete dagen voor een model met korte mouwen, al is een overhemd met lange mouwen of mouwlengte 7 overhemden goed te verdragen in de zomer. Rol desnoods je mouwen netjes op.

Tip 2: vermijd blote voeten

Sandalen, slippers en alle andere open vormen van schoenen vermijd je als man beter op de werkvloer. Het oogt niet professioneel en is door veel werkgevers ook simpelweg niet toegestaan. Maakt jouw werkgever er geen probleem van en wil je absoluut in sandalen naar het werk? Zorg er dan tenminste voor dat je voeten net en verzorgd zijn.

 

Een betere keuze dan open schoenen zijn sneakers, bootschoenen of stoffen veterschoenen. Zorg dat je schoenen ademend zijn en draag sokken die het zweet opvangen. Ga ook hier voor frisse kleuren. Met wit, bruin of beige zal je zeker niet uit de toon vallen.

Tip 3: korte broek: not done?

De meeste werkgevers hebben een document met huisregels, ook wat kleding betreft. Je doet er goed aan om die eerst even door te nemen. Heel wat bedrijven stellen het bijvoorbeeld niet op prijs dat je als man in een korte broek komt werken. Wanneer dat bij jouw werkgever het geval is, dan is een nette chino het perfecte alternatief.

 

Ga specifiek voor een chino uit de zomercollectie, want die zijn gefabriceerd met dunnere en ademende stoffen, waardoor ze veel luchtiger aanvoelen. Je vindt ze in zowat alle kleuren, maar durf in de zomer eens voor een frisse, lichte kleur te gaan. Beige of lichtgroen zijn bijvoorbeeld ideaal.

 

Extra tip: hoewel het buiten boven de 25 graden is, kan er op kantoor airconditioning aanwezig zijn. Houd daarmee rekening en neem ook op de warmste dagen een vest, trui of blazer naar het werk mee. Want een airco kan al snel op 17 graden worden gezet en dat voelt koud aan. Het zou zonde zijn om kou te moeten lijden op de heetste dagen van het jaar!

 

Foto's:


a