29 januari 2020

Blueslegende Nicko Christiansen met gelegenheidsband bij Kunsthuis Rosmalen

 

ROSMALEN – Het is alweer even geleden. Om precies te zijn was het 20 september 2014 dat Nicko Christiansen Rosmalen bezocht en voor een afgeladen Kunsthuis speelde. Op zaterdag 8 februari is hij terug en speciaal voor dit concert stelde hij een geweldige band samen.

 

Door Corrianne Schijvens-van Hassel

Cecile Potjes van Kunsthuis Rosmalen doet enthousiast haar verhaal. Cecile: “Het heeft me heel veel moeite gekost om deze rasartiest weer naar Rosmalen te halen, maar het is me gelukt en ik ben er trots op en heel blij mee. Toen hij in september 2014 hier speelde, hing het hier met de benen buiten. Er zaten toen opvallend veel muzikanten in het publiek die hem wilde zien en horen. Het is uniek als hij aan je verzoek gehoor geeft en komt spelen. U kent hem misschien wel, Nicko Christiansen is de frontman van de band Livin’ Blues en is regelmatig gastmuzikant bij diverse formaties. Livin’ Blues was ooit dé bluesband van Nederland en treedt nog regelmatig op. “

Unieke band

Kunsthuis Rosmalen verzorgt regelmatig huiskamerconcerten. Het Kunsthuis is een plek waar kunst en muziek samensmelten. Cecile: “Nicko komt dit keer met een ander band. Nicko, die topper, geeft een eenmalig concert hier bij ons met deze muzikanten. Ze zijn momenteel extra aan het repeteren om goed voor de dag te kunnen komen. Echte bluesliefhebbers kennen de namen van de gastzangeres en muzikanten wel. Ik stel ze even aan u voor: Zangeres Rosie Pereira, Zij zong ooit in het duo Rosie en Andres en is de dochter van Coy Pereira, een bekende steelgitarist uit de jaren ’70. Rosie zingt tegenwoordig soul en blues. Leo Birza op piano, John Frick, gitaar, slide gitaar en zang en natuurlijk de man waar het om draait Nicko Christiansen, saxofoon, slide gitaar en zang. “

Programma

Voor dit concert, dat op 8 februari plaatsvindt aan de Oosteinderweg 98 Rosmalen, is een speciaal programma samengesteld met daarin veel solo’s. Om hierbij aanwezig te kunnen zijn moet wel gereserveerd worden via kunsthuisrosmalen@hotmail.com want vol = vol. De entree bedraagt € 17,50 per persoon. Cecile: “Het is hier met optredens altijd vol. De mensen vinden het leuk om dicht bij de artiesten te zitten. Voor de artiest is het dan makkelijker om contact met het publiek te maken door het kleinschalige optreden. Het publiek is hier eigenlijk altijd enthousiast. Het werkt gewoon niet zo goed als mensen ver van de artiesten afzitten. Weet je, het was een muzikant die ooit eens zei: “Hier maken we muziek, in grote concertzalen als we grote artiesten begeleiden zijn we aan het werk.”

Goede sfeer

Veel van het Kunsthuispubliek kiest bewust voor zo’n huiskamerconcert of klein zaaltje. Er hangt daar een hele andere sfeer dan in een groot theater. Veel van de bezoekers komen uit Rosmalen, maar ook onbekende mensen van heinde en verre ontmoeten elkaar daar en genieten van de mooie muziek en inspirerende concerten. Voor eind oktober heeft Cecile, die regelmatig in Portugal komt, contact weten te leggen met een zangeres en twee prima gitaristen uit Lissabon. De agenda en mogelijkheden vindt u op de website www.kunsthuisrosmalen.nl.

Cecile Potjes haalt vaker muzikanten in huis

Foto's:


0