12 november 2019

Nulands ondernemer van het jaar 2019: “Toon Roelofs, een mensenmens”.

Nulandse ondernemers verkiezen ‘Roelofs Advocatuur’ tot winnaar. 

NULAND –Onder luid tromgeroffel werden de drie genomineerden: Roelofs Advocatuur, Meijer Colors@Home en Van Lith Elektrotechniek door de Nulandse Gelegenheids Tonproaters, Harry en Tinus, in het zonnetje gezet. De verkiezing is ieder jaar op rij toch wel ‘het’ hoogtepunt van de jaarlijkse feestavond van de actieve Nulandse Ondernemersvereniging. De uiteindelijke winnaar Toon Roelofs (45) was in eerste instantie zeer verrast en in een later stadium bijzonder onder de indruk van hetgeen hen was overkomen. “Deze zag ik dus echt niet aankomen. Ik heb me nooit kunnen bedenken wat voor impact dit allemaal heeft”, aldus de trotse winnaar.

Door Jan van Ravenstein

Toon Roelofs, Nulander van huis uit. “Niet geboren, maar wel getogen”, lacht hij. In zijn mooie kantoor aan de Industriestaat 14 te Nuland praten we samen bij over al het moois wat hem is overkomen tijdens en vooral na het jaarlijkse ondernemersfeest. “Jawel, ik wist natuurlijk dat ik was genomineerd. In alle realiteit gaf ik mezelf niet zo heel veel kans, je hoopt het wel, maar…. Mijn mede genomineerden zijn nu eenmaal gesettelde namen in het Nulandse ondernemerswereldje. Vandaar dat ik mezelf niet als grootste kanshebber zag. Ik was dan ook ontzettend verrast toen mijn naam hoorde als winnaar dit jaar. Er was even ongeloof, maar meteen daarna overheerste bij mij en mijn vrouw de vreugde. Wat je daarna overkomt is onvoorstelbaar. Eerst in de zaal met alle felicitaties die tot je komen. En de dagen erna, dat is echt ongelooflijk. De telefoon heeft niet stil gestaan. Daarnaast waren de bloemen, drankjes en kaartjes overweldigend. Echt heel warm allemaal”, aldus Toon.

Roelofs Advocatuur
“Wanneer je als ZZP-er (want dat ben ik) aan de slag bent in de advocatuur mag je jezelf niet zomaar een naam toebedenken. Je bent aan regels gebonden, vandaar de formele naam “Roelofs Advocatuur”. In tegenstelling tot de drempel van een advocatenkantoor die door velen als ‘torenhoog’ wordt gezien, is bij Toon meteen al bij binnenkomst de gemoedelijkheid en gastvrijheid voelbaal. Het ‘gewone’ straalt er als het ware vanaf, het geeft je meteen een vertrouwd gevoel. “Al vragende naar zijn specialisaties komt er een waslijst met juridische adviezen in ondernemersrecht voor de ondernemer. Van contract- tot procesrecht en van incasso tot arbeidsrecht. Op zijn website (www.roelofsadvocatuur.nl) staan alle specialisaties keurig gerangschikt. Inmiddels is Toon zes jaar zelfstandig als advocaat. Toon Roelofs: “Ik ben reuze blij dat ik toen die stap heb gezet en nog mooier is het feit dat ik mijn bedrijf in Nuland heb neergezet. Precies tussen Den Bosch en Oss, waar veel dorpse ondernemers zitten met allerlei dagelijkse juridische vragen en problemen. Hierdoor heb ik veel rechtstreeks contact met mijn klanten. Hoe mooi wil je het hebben”.

De verkiezing
In de aanbevelingslijst stond met name het volgende citaat dat voor menigeen heel herkenbaar zal zijn: “Toon heeft er echt voor gezorgd dat de Nulandse ondernemer zijn weg heeft gevonden in het juridische landschap. Hij is een echte dienstverlener, die door zijn jarenlange ervaring klanten op een prettige en praktische wijze bijstaat en adviseert. Naast zijn bedrijf is Toon zeer actief betrokken bij het Nulandse verenigingsleven, door middel van sponsoring, maar ook door het inzetten van zijn eigen tijd, kennis en kunde”. Prachtige woorden die alleen maar onderstrepen wie de terecht gekozen ondernemer van het jaar 2019 is en welke sociale vaardigheden hij bezit. Jawel. Het mag wel eens worden gezegd, zeker nu, nu we toch in de feeststemming zijn. De bescheiden trots die hij steeds maar weer uitstraalt, siert deze ondernemer. Hij heeft een fijn luisterend oor en zijn woorden worden met zorg gekozen. Het geeft je een warm en vooral vertrouwd gevoel wanneer je met hem in gesprek bent, is de ervaring. Toon Roelofs, terecht een mensenmens genoemd.

Prijs
De prachtige bokaal die hoort bij de verkiezing siert inmiddels zijn kantoor. Daarnaast waren er natuurlijk de bloemen en kreeg de winnaar een cheque ter waarde van 500 euro die hij mag schenken aan een goed doel in Nuland. “Aan wie deze gaan besteden, daar moet ik mijn gedachte nog eens over laten, maar dat komt zeker goed”, lacht Toon. Dit zal hij tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend maken.

Foto: Eva Langens, fotografie

Foto's:


E