23 september 2019

Nederlands Kampioen Lars Vissers

ROSMALEN – Wie naar zijn sterk gespierde uitstraling kijkt, denkt niet meteen aan een jongeman van 16 jaar. Maar zijn ondeugende gezicht verraadt zijn jeugdige leeftijd. Lars Vissers mocht enige maanden geleden een gouden plak in ontvangst nemen in zijn gewichtsklasse – 90 kg (onder 18 jaar). Een doel waar hij al vanaf jonge leeftijd naartoe heeft getraind.

Lars was het die jaren terug de vraag van trainer Bodhi overtuigend beantwoordde. “Wie wil er Nederlands Kampioen worden?” “Ikke!”
En dat betekent afzien in trainingen, grenzen opzoeken en verleggen en een grote mate van discipline tonen. Want Lars heeft het niet in zijn schoot geworpen gekregen.
Ooit begonnen als 8-jarige bij de Rosmalense Judo Club omdat broer Yann daar trainde. Eenmaal succesvol deelgenomen hebbende aan regiotoernooien werd Lars gevraagd om mee te gaan trainen met de wedstrijdgroep van de Rosmalense Judo Club. Een fanatieke groep judoka’s die zich behoorlijk in het zweet werken, destijds onder leiding van Bodhi Hendriks, nu traint Bruno Çulo deze groep.
Ontelbaar veel kikkersprongen heeft Lars gemaakt, getijgerd en opgedrukt om kracht, explosiviteit en uithoudingsvermogen te trainen…..en oneindig veel randori’s (wedstrijdjes) tegen allerlei soorten tegenstanders gedraaid. Hoe mooi is het om dat harde werken te mogen belonen met een prachtige hoogste plaats op het erepodium: Nederlands Kampioen!
Natuurlijk is de Rosmalense Judo Club trots op haar pupil, en daarom werd Lars als speciale gast tijdens het Regiotoernooi in het zonnetje gezet en reikte hij de wisselbeker uit aan de clubwinnaars.
De kracht van een club is niet alleen het ontwikkelen en begeleiden van talenten, maar zeker ook het laten doorstromen naar andere kweekvijvers. In het geval van Lars breidde hij zijn trainingsschema uit met trainingen in Eindoven, Breda en Papendal, waar hij tegelijkertijd traint met onze grote Nederlandse judoka’s en waar hij ook een randori met wereldkampioen Noel van t End niet uit de weg gaat.

Ambitie

Kampioen word je niet zomaar, daar gaan uren en uren aan training aan vooraf. Natuurlijk is Lars trots op zijn titel, maar zijn ambitie reikt verder. Judobond Nederland heeft hem in het vizier en heeft hem al verschillende keren succesvol uitgezonden naar European Cups, recent wist het Nederlands team -18 jaar daarbij nog een bronzen plak te behalen. Ook Lars leverde daaraan zijn bijdrage.
Wij gunnen Lars nog vele mooie successen en misschien ooit nog eens een Olympische medaille, we zijn trots op hem dat ook hij de basis heeft gelegd in de kweekvijver van de Rosmalense Judo Club.
Als Lars ooit stopt met judo dan weten wij dat we niet alleen een prima judoka hebben gekweekt, maar vooral een mooi mens die stevig met twee benen in de wereld staat…..want ook dat is wat judo zo’n fantastische sport maakt.
Interesse in judo? Loop eens binnen bij de Rosmalense Judo Club (www.rosmalensejudoclub.nl).

Lars Vissers

Foto's:


0