14 mei 2019

Allereerste aansluiting Glasvezel TriNed in Vinkel is een feit

Boy de Laat content met razendsnelle internet en glasheldere televisie

 

VINKEL –Vrijdag 10 mei 2019. Omgeven door familie, pers, belangstellenden en vertegenwoordigers van TriNed en Spitters BV maakte Boy de Laat als allereerste inwoner van Vinkel, met een ietwat trotse klik op zijn laptop, verbinding met het fonkelnieuwe net. Boy de Laat, van huis uit (web)developer, weet als geen ander wat de aansluiting gaat betekenen. Boy is een dagelijkse zakelijke gebruiker van het internet en het be- en verwerken van websites, webshops, apps, beveiliging en alles wat daarmee samenhangt. Een ervaringsdeskundige pur sang die enorm in zijn nopjes is met zijn aansluiting op glasvezel.

“Dat we zomaar ineens een super kraakhelder televisiebeeld hebben plus alle bijkomende voordelen is voor ons mooi meegenomen. Maar ik persoonlijk ben reuze content met vooral de snelheid van internet. Het is als het ware vloeiender, veel sneller en met het downloaden weet je niet wat je meemaakt”, aldus Boy. De partners van het project, Lauran van den Bogaart van Trined en Paul van Betten van Spitters / E-fiber lopen heerlijk trots te zijn. En terecht. In een relatief korte tijd is Vinkel klaar. “Maar liefst 1100 aansluitingen in Vinkel en in het gebied voormalig Maasdonk komen er in totaal 5500. Nu nog de huisaansluitingen. Boy is de eerste in de rij. Komende weken volgen de overigen, daarvoor zijn de eerste afspraken al gemaakt”, zegt Paul.

“De aanvragen komen nog met grote regelmaat binnen. Heel verstandig om het nu te doen. Uit ervaring weten we dat het na de eerste aansluitingen een soort van sneeuwbalaffect heeft. Vooral de snelheid en bereikbaarheid van internet geeft dan de doorslag. Maar ook de tv ontvangst heeft vele voordelen. Zolang het project loopt (tot 31-01-2020) is het gratis. Daarna worden de zogenaamde activatiekosten (450.00) in rekening gebracht”, aldus Lauran.

Vinkel nadert zijn eindfase. In Nuland loopt het project ook al. De eerste meters kabel liggen ook daar al in de grond. Na de bouwvakvakantie gaat in Geffen de schop in de grond. De bekende Trined-bus staat voor informatie de eerste week van juni in Nuland. Info: www.trined.nl / 0880 80 3030.

Foto: Lauran van den Bogaart van Trined  feliciteert Boy de Laat met zijn aansluiting

Foto’s: Jan Forman

Foto's:


______0