14 mei 2019

3JS brengen een muzikale ode aan hun helden

’s-HERTOGENBOSCH — Eigenlijk zijn het gewoon wandelende muziek encyclopedieën. Met Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte kun je niet even vrijblijvende de historie van de popmuziek laten passeren. Het is dus niet zo gek dat ze tijdens hun komende theatertour hun bizar mooie bewondering voor al dat hen ooit ontroerden, voorbij laten komen. Onder de naam Heroes Of Music komen op 30 mei bij Theater aan de Parade de favorieten van de 3JS uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90 in slagorde voorbij.

Van Elvis Presley en The Doors tot aan Pearl Jam, van Bob Dylan tot Queen en Led Zeppelin en van David Bowie, tot U2, INXS, Coldplay en Tom Petty. De lijst is te lang om op te noemen. Maar dit is niet zo gek met intense muziekfanaten zoals deze drie heren. Zanger Jan Dulles legt uit.“Twee jaar geleden hebben wij een U2 Tribute-tour gedaan en dat was een erg groot succes. Maar dit keer willen we niet een show vullen met muziek van één band. Van bands zoals The Beatles en The Eagles zijn al zoveel tribute-bands. En je kunt ons best om een boodschap sturen als het om het samenstellen van een gevarieerde theateravond gaat. Eentje waarin de historie van de popmuziek voorbijkomt.”

Keuzes

Maar daar lag ook meteen het pijnpunt, want welke nummers van welke bands of artiesten ga je uiteindelijk vertolken “Ik wil een mooi verhaal vertellen dat iedereen meeneemt. The Beatles en The Rolling Stones mogen daarin absoluut niet ontbreken maar dat geldt ook voor Bob Dylan, Queen, Eagles, David Bowie, U2 en Bruce Springsteen”, aldus Dulles. De ogen van het drietal glinsteren als die namen voorbij komen. Vanaf de geboorte van de rock-‘n-roll met Elvis Presley tot aan de superhelden van nu. Ga er maar aan staan. Kwakman: “Wij kunnen echt middagen zitten om tot de juiste songkeuze te komen.”

Led Zeppelin

Tijdens de eerste repetitie zette de 3JS meteen hun tanden in het monumentale Stairway To Heaven van Led Zeppelin. “Voor die song heb ik zelfs de beroemde dubbelnek Gibson EDS 1275 gereserveerd. Daar speelde Jimmy Page destijds die geweldige solo op. Die hebben we nu in tweeën gehakt omdat Jan en ik allebei die solo graag willen spelen” , zegt Kwakman.

Die show zal verder worden aangekleed met prachtige levende muziekhistorische beelden. “Zoals altijd bedenken we alles zelf. Daarnaast willen we graag anekdotes vertellen die niemand weet”, aldus Dulles. Kortom, Heroes Of Music van de 3JS zal een nieuw hoogtepunt in een reeks van gedenkwaardige theatertours worden. Eentje die letterlijk historie zal schrijven. Pophistorie!

Heroes Of Music van de 3JS is op donderdag 30 mei om 20.00 uur te zien in Theater aan de Parade. Meer informatie en kaarten: theateraandeparade.nl.

Foto's:


0