26 februari 2019

Zandhazendurpse kinderfeesten druk bezocht

ROSMALEN- Het was gezellig druk, de vele aanwezige kinderen van de Zandhazendurpse basisscholen genoten zichtbaar en voor de mooiste verklede kinderen was er een leuk prijsje te winnen. Het entertainment, de spelletjes en de frietjes vielen goed in de smaak. Voor de Zandhazendurpse kinderen is het carnavalsfeest al begonnen.

Door Corrianne Schijvens-van Hassel

Een aaneenschakeling van vertier en entertainment was er geregeld om de aanwezige kinderen met hun ouders te vermaken. Zaterdag 23 februari werden in De Kentering de jaarlijkse kinderfeesten georganiseerd. De organisatie hiervan was in handen van De Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval in samenwerking met SJV Rosmalen. Deze reeds jarenlange samenwerking trekt nog steeds volle zalen. De kinderen vermaken zich terwijl de ouders van de gelegenheid gebruik maken om even bij te kletsen onder het genot van een drankje. In de foyer werd de mogelijkheid geboden om een aantal spelletjes te spelen of een glitter tattoo te laten zetten. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt en vele tattoo’s werden dan ook gezet door de begeleidende vrijwilligers op deze middag. Het carnavalsfeest trekt zichtbaar aan in Zandhazendurp en ook de vrolijke uitdossingen en verkleedpartijtjes zijn weer in trek.

Jeugdblok

Het voltallige jeugdblok van Zandhazendurp presenteerde zich. Onder aanvoering van Jeugdprins Bas d’n Urste betraden zij het podium in de theaterzaal. Ceremoniemeester Connor stelde het jeugdige gezelschap voor en kondigde de Jeugdprins aan met een aankondiging die ieder optreden een zin langer gaat worden. O jee, waar gaat dat eindigen op de carnavalsdinsdag? Zou Connor zoveel inspiratie hebben om ieder optreden een nieuwe regel aan zijn aankondiging toe te voegen? We laten ons verrassen de komende dagen. De kweekvijver met de hele jonge dansmariekes liet zien dat ze al bijna toe zijn aan een plaatsje in de Mini Garde. Het plezier spatte van het podium, wat een inzet en wat een lol hebben deze hele jonge meisjes in het dansen. Zowel de Mini Garde als de Grote Dansgarde toonden hun garde- en showdansen met veel verve en uiteraard ontbrak de gezamenlijke gardedans niet. Met maar liefst 20 dansmariekes op het podium is deze dans een lust voor het oog.

Entertainment

Het entertainment kwam dit jaar van eigen bodem, gepresenteerd door Lisa Floris, Marloes Floris, Susan van de Zanden en Friso Kersten. Friso speelde als Clown Friepie de rode draad door de middag afgewisseld met muziek van de discotheek en zang en dans van Lisa, Susan en Marloes. Voor de kinderen herkenbare sterren als de Zandhazendurpse Anna & Elsa uit Frozen betraden het podium.
De kinderen dansten en zongen uit volle borst mee op de door hun zo geliefde klanken. Het geheel werd aan elkaar gepraat door Fieke Staats van de Raad van XI, op deze dag incognito. Afgewisseld met spelletjes, een frietje en wat te drinken verliep de middag heel voorspoedig en ging de zaal uit zijn dak bij de vertolking van K3 waar Lisa, Marloes en Susan het entertainment voor deze middag mee afsloten. De drie dames en Clown Friepie hebben met hun actie om de kinderen te vermaken een nieuwe weg ingeslagen op de Zandhazendurpse kinderfeesten. De kinderen die hierbij aanwezig waren hebben er in ieder geval volop van genoten.

Foto: De Rosmalense K3 trok heel veel enthousiaste kinderen. (Foto: Corrianne Schijvens – van Hassel)

Foto's:


0