04 december 2018

Kerstconcert Wij komen Tezamen

ROSMALEN – Wij komen tezamen, is dit jaar de titel van het gratis toegankelijke kerstconcert van het Rosmalens Mannenkoor. Een titel die het kerstgevoel van eenheid, samenkomst en vrede uitdrukt, maar die daarnaast ook verwijst naar het feit dat er bij dit concert een welkome gast zingt, namelijk vocaal ensemble All Women. Binnen het kerstconcert van het RM zal All Women een zestal songs zingen; bovendien zullen zij ook tezamen met de mannen kerstliederen laten horen.

Ieder jaar gaat het Rosmalens Mannenkoor voor het kerstconcert op zoek naar een muzikale gast. Dit jaar hoefde er niet lang gezocht te worden; want eigenlijk lag deze kerstsamenwerking voor de hand. Immers, Ien Bouwmans, dirigente van het Rosmalens Mannenkoor, is tevens de muzikale leider van All Women. Het samenspel tussen beide koren zal zonder twijfel verrassend zijn. Want het ‘bronzen’ mannenkoorgeluid met de hogere vrouwenstemmen vormen een interessante en populaire muzikale combinatie.”
Het Rosmalens Mannenkoor heeft inmiddels een uitgebreid kerstrepertoire opgebouwd. Het streven is steeds om bij ieder kerstconcert de bezoekers te verrassen met enkele minder bekende kerstliederen. Opvallend in dit concert zijn de speelse gospel Whisper, whisper, het weemoedig countrykerstlied Mary did you know en de honderd jaar oude Engelse Christmas Carol What child is this. Er worden o.a. kerstliederen gezongen uit Duitsland, Engeland en Frankrijk. Een speciale vermelding verdient het indrukwekkende La Vergine degli Angeli van Verdi, waarin Ien Bouwmans de solopartij zal vertolken. Ook het traditionele Nederlandse kerstlied, dat bij velen zal zorgen voor nostalgische kerstgevoelens en herinneringen, zal deze middag niet vergeten worden.

Topkoor

Vocaal Ensemble All Women bestaat uit een groep enthousiaste vrouwen uit Rosmalen en omgeving en zingt voornamelijk a capella. Een leuk, ambitieus vocaal ensemble met een zeer divers repertoire.
All Women heeft de titel “Beste koor van Noord Brabant in 2018” gewonnen bij een competitie van het Nederlands Koor-Festival. Het vrouwenensemble kreeg toen bovendien het eervolle predicaat Topkoor.
Het vierstemmige Rosmalens Mannenkoor telt momenteel circa 45 leden en bestaat uit twee tenorgroepen, uit baritons en bassen. De monumentale Lambertuskerk in het centrum van Rosmalen is jaarlijks de locatie waar het kerstconcert van het koor wordt gepresenteerd.
De samenwerking tussen het mannenkoor en het vrouwenensemble blijkt voor alle vocalisten een bijzonder en inspirerend gebeuren. De repetities beloven een boeiende kerstliederenmiddag.
Kerstconcert Rosmalens Mannenkoor, m.m.v. All Women, zondagmiddag 16 dec 2018 van 15.00 tot 16.15 uur, St. Lambertuskerk Rosmalen centrum, toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop.

Foto's:


0