23 juli 2018

NulandKeukens, een nieuwe naam, exact dezelfde kwaliteit.

NULAND –Schijnbaar moeiteloos hebben Mari van den Bosch en Richard van Wanrooij in iets meer dan 25 jaar een naam opgebouwd die groot respect in de keukenbranche afdwingt. Ruim 25 jaar stond de naam: “Keukens & Interieurs: v.d. Bosch & v. Wanrooij” trots op de gevel van hun bedrijfspand. Mari bereikte afgelopen jaar de welverdiende pensioengerechtigde leeftijd en besloot, zei het met moeite, een dikke punt te zetten achter het ondernemerschap. Het bedrijf zet de werkzaamheden voort, onder een nieuwe naam, inclusief een nieuw ondernemersteam.

door Jan van Ravenstein

“Een heel wijs besluit. Nu zijn ze samen (Mari en Corrie) nog op een dusdanige leeftijd en hebben ze nog de conditie om te genieten van het leven. “Pak daarom de mooie dingen, nu het nog kan”, zegt oud-compagnon Richard van Wanrooij. Richard is een realist. Hij is zich als geen ander ervan bewust dat er vanwege de pensionering van Mari enkele zaken drastisch veranderen. Immers, met Mari verdwijnt er ook een schat aan ervaring uit het bedrijf. Richard heeft spijkers met koppen geslagen. Inmiddels prijkt er een fonkelnieuwe naam op de voorgevel en heeft hij in collega Tomas van de Ven (33) zijn nieuwe compagnon gevonden. Samen stralen ze een enthousiasme uit dat zijn weerga niet kent. “Soms zijn veranderingen ook wel eens goed in het ondernemen. Hoe jammer het ook is om afscheid te moeten nemen”, aldus de twee kersverse compagnons.

Het vak

De rollen worden wat verdeeld, hier en daar aangepast. Wat vooral blijft is de ambachtelijkheid, de kwaliteit en de frisse uitstraling van het geheel. “Het zijn tenslotte onze pure kenmerken”, zegt Tomas van de Ven. Tomas is een rot in het keuken- en interieurvak. Ruim 14 jaar, vanaf zijn stage, was hij werkzaam bij het keukenbedrijf in Nuland. Hij kent alle ins en outs als geen ander. “Het was bijna een soort van vanzelfsprekendheid dat Tomas de plek van Mari zou gaan innemen. Dit proces verliep dan ook moeiteloos”, zegt Richard. Tomas voelt zich als een vis in het water in zijn nieuwe job. De werkplaats, jaren zijn domicilie, blijft voorlopig nog een deel van zijn dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast neemt hij in de showroom de verkoop, het ontwerp en het contact met de klant voor zijn rekening. Hij straalt van oor tot oor wanneer hij over zijn eerste succesvolle opdrachten spreekt. “De opdrachtgever, een vaste klant, was aangenaam verrast met het ontwerp”, zegt hij met enige trots in zijn stem.

Nieuwe naam

“Als je iets doet, doe het dan goed”, is ons credo”, zegt Richard. Vandaar dat de nieuwe compagnons samen hebben nagedacht over hun toekomst. De bedrijfsnaam was zo’n punt van discussie. De oude, gevestigde, naam behouden of meteen een nieuwe eigentijdse uitstraling. Het is uiteindelijk ‘NulandKeukens’ geworden. Een naam die vooral in de zoekmachines op internet het goed doet en daarnaast ook nog eens ‘lekker bekt’. Het logo is inmiddels al behoorlijk ingeburgerd.
De kwaliteit van het product is een item dat door beide heren zorgvuldig wordt bewaakt. Immers diezelfde kwaliteit, zorg en service hebben het bedrijf in de afgelopen 25 jaar gemaakt tot wat het is. Een bedrijf om trots op te zijn. “Aan onze kwaliteit mag nooit, hoe verleidelijk het ooit ook is, worden getornd”, zeggen ze eensgezind en met overtuiging.

Starters

Richard: “In de gehele regio wordt gelukkig weer volop gebouwd. Een fijne ontwikkeling. Naast de sociale- en commerciële woningbouw zijn er in alle kernen volop activiteiten met de zogenaamde starters- en zelfbouwers. We wonen in een ‘bouwvakkergebied’ en dat is mede te zien aan de vele zelfbouwers. Juist van die starters en zelfbouwers krijgen we steeds meer aanvragen voor het maken van een offerte. Om ze op alle fronten tegemoet te kunnen komen, hebben wij een nieuwe keuken-starterslijn aan ons assortiment toegevoegd. “Met succes mogen we toch wel zeggen. Inmiddels zijn de eerste keukens naar alle tevredenheid al geplaatst. Graag maken we voor elk budget een vrijblijvende passende offerte”, aldus Tomas.
Het is niet alleen bij keukens gebleven. Interieurontwerp en het realiseren daarvan heeft in de loop der jaren een grote plaats gekregen in het opdrachtenboek. Particulieren, maar ook grote toonaangevende bedrijven hebben de weg naar Nuland gevonden. In geheel Nederland zijn er inmiddels projecten gerealiseerd.
Op de website www.nulandkeukens.nl komen de mooiste projecten in beeld. ‘Alles uit eigen atelier en met een eigen identiteit’ staat er te lezen op de website. “Vertrouwen”. Het is het ultieme sleutelwoord van dit bedrijf, nu en voor de verre toekomst.

 

Foto's:


N