23 juli 2018

Gospel Night XL in de Orangerie

’s-HERTOGENBOSCH – Het programma van Theater aan de Parade voor seizoen 2018-2019 heeft een mooie aanvulling gekregen, in het bijzonder voor de jazz- en gospelliefhebbers. De Bossche Schouwburg heeft namelijk het concert ‘Gospel Night XL’ door Jazz Orchestra of the Concertgebouw bijgeboekt op 6 december. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Het 17-koppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers toert het orkest over de hele wereld met vele grote internationale solisten. Jaarlijks verrast het Jazz Orchestra met een decembertour, waarbij eerder artiesten als José James, Madeleine Peyroux, Kurt Elling en Oleta Adams werden uitgenodigd.

Spetterende Special Guests

Ook dit jaar omringt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw zich met de meest opwindende artiesten voor ‘Gospel Night XL’, namelijk het ZO! Gospel Choir, organist Sven (Hammond) Figee, jazz-zanger Humphrey Campbell en als kers op de taart gospel-koningin Michelle David. De in Nederland woonachtige Amerikaanse is bezig om met haar Gospel Sessions de wereld te veroveren. In Nederland is ze een club- en festivalhit en onlangs bracht ze samen met haar band haar derde en tot nu toe beste album uit. Samen met het Jazz Orchestra onder leiding van chef-dirigent Dennis Mackrel en de andere topartiesten zorgt Michelle David voor een fenomenale avond vol gospel songs, jazz standards en Hammond souljazz.
De kaartverkoop voor ‘Gospel Night XL’ op donderdag 6 december om 20.30 uur in de Orangerie is gestart. Voor meer informatie en kaarten: theateraandeparade.nl

Fotograaf: Jelmer de Haas

Foto's:


0