24 juli 2018

Dennis: “We zetten het gewoon voort”

DENNIS SCHOENMAKERS NEEMT BAKKER VAN ROOSMALEN UIT NULAND OVER

NULAND –Terwijl binnen de dames druk doende zijn met de jaarlijkse grote schoonmaak van de complete bakkerij, zitten wij buiten met koffie en een heerlijke plak cake, de komende veranderingen te bespreken. Carla (55) en Adrie (60) van Roosmalen nemen binnenkort afscheid van hun florerende bakkerij in andere handen over te laten gaan. “Dat doe je niet van de een op de andere dag. Tien jaar terug hebben we dat besluit weloverwogen genomen. Dennis Schoenmakers (39) uit Rosmalen bakt vanaf 1 september hier het brood en banket. Alles blijft bij het ouwe. Mede daardoor hebben ook wij er alle vertrouwen in”, zeggen Carla en Adrie met toch wel enige emotie.

door: Jan van Ravenstein

Verleden
“Precies dertig jaar geleden hebben wij deze bakkerij, annex kruidenierswinkel, overgenomen van de familie Huybrechts. Onze droom toentertijd. Meteen hebben we er toen de bakkerij gebouwd en afscheid genomen van de kruidenierswinkel. Het is ‘bikkelen’ als kleine zelfstandige. Zeker in de beginjaren waren werkweken van 80 uur dagelijkse kost. Samen met Adrie en onze zaterdaghulp Mieke deden we dat echter met het grootste plezier”, zegt Carla. Geloof hebben in je ideaal en het nauwgezet bewaken van de kwaliteit heeft het bedrijf gemaakt voor wat het nu is. Inmiddels met vaste bakkers, een banketbakker en zeven winkeldames die Carla en Adrie bijstaan in de werkzaamheden.

Toekomst
Er is een tijd van komen, en een tijd van gaan. Ook voor deze twee ‘vakidioten’ zoals ze wel eens worden genoemd. Bij het horen van de overnameplannen was Dennis er als de kippen bij. Dennis is vanaf zijn 15e jaar bakker en werkzaam bij bakkerij van Keulen. In Den Bosch heeft hij, samen met een collega, ook een bakkerij. “Nuland is voor mij echter de ultieme uitdaging. Een bakkerij, en dan ook nog eens in zo’n mooi dorp als Nuland, helemaal voor mij alleen. Ik hou nu eenmaal van het ‘dorpse’, en de gemoedelijkheid. Wetende dat je bijna iedereen met naam en toenaam kent, dat lijkt me zo mooi”, zegt een bijzonder enthousiaste Dennis Schoenmakers.

Geen wijzigingen
“Natuurlijk zullen er kleine wijzigingen zijn. Carla en Adrie gaan weg, het is nogal een wijziging. Maar ook Henk, de vaste bakker, gaat met pensioen. En we gaan naar de maandag- in plaats van de dinsdagsluiting. Maar voor het overige, de dames.. onze gastvrouwen die blijven zowat allemaal. De vaste dames van door de week en het weekend doen de winkel, allemaal vertrouwd dus“, zegt Dennis. En het allerbelangrijkste, het product, het brood, banket en de bekende service: “We zetten het gewoon voort”, aldus de zelfverzekerde nieuwe ondernemer. “Jochem wordt onze nieuwe broodbakker samen met Pieter. En Angelique blijft, onze specialist in banket. Ikzelf ga pendelen tussen Den Bosch en Nuland, maar dat wordt per week minder zodat ik uiteindelijk Nuland als basisplek heb. We hebben er echt zin in”, zegt Dennis.

1 september
Carla en Adrie kijken met spanning naar de toekomst. Zomaar ineens is er zo direct een hoop vrije tijd. Grote zorgen maken ze zich daar niet over. “Dat komt allemaal goed, de overname zit al tien jaar in onze gedachte”, zegt een zelfverzekerde Carla. En Dennis? Als hij zijn gedrevenheid die hij toont tijdens het gesprek in zijn werk kan gaat leggen dan is succes verzekerd. Hij heeft power, ideeën en is bovenal een vakman van huis uit.

Carla en Adrie willen heel graag iedereen, alle klanten, bedanken voor de sympathie en vooral het vertrouwen wat ze in de afgelopen dertig jaar hebben mogen ervaren. En voor Dennis: “Alle succes jonge, zet hem op”, lacht Carla.

Foto's:


0