05 juni 2018

Van der Doelen Verzekeringen viert jubileumfeest bij de Breakout Run. Een feestelijk en sportief jubileum

GEFFEN – Enigszins vermoeid maar heel erg voldaan en nog geheel in de ban van het feestweekend, zat Ruud van der Doelen maandag in zijn prachtig gerenoveerde kantoor aan de Kloosterstraat in Geffen na te genieten. “Kom maar binnen, ik heb geen afspraak op dit moment”, lacht hij. Zijn telefoon ‘tingelt’ nog met grote regelmaat van de apps met complimenten en bedankjes. Op zijn computer loopt een film van de Breakout Run. “Mooi hè, onze wens was om een eigentijds feestje te maken. Sportief, gezellig en het maatschappelijk doel dienend. Ik heb het idee dat we daar wel in zijn geslaagd. We mochten bijna 250 deelnemers en evenzoveel supporters verwelkomen op ons speciale VIP-terras”, zegt Ruud met terechte trots.

Door: Jan van Ravenstein

Antoon van der Doelen
Vijfentwintig jaar geleden legde vader Antoon van der Doelen de basis voor het bedrijf. Toen een hele grote stap die zeker ook zijn risico’s had. Zonder ook maar één klant, maar wel met een hele grote dosis knowhow, bouwde Antoon zijn bedrijf bijzonder succesvol uit. Zijn basis en kenmerk was ‘vertrouwen’. De klanten thuis bezoeken. “Je moet elkaar in de ogen kunnen kijken”, zegt Ruud behoedzaam. Dat vertrouwen heeft het bedrijf tot op de dag van vandaag nog steeds heel hoog in het vaandel staan.

Heel langzaam ben ik opgenomen in het bedrijf. In eerste instantie voor een paar dagen om ‘ons pap’ te ondersteunen. Toen ons pap door ziekte ‘buitenspel’ werd gezet, werd ik in feite voor de leeuwen gegooid. Gelukkig was ik voor die tijd op alle fronten bijgepraat. Samen met het complete team hebben we in die hectische tijd, achteraf bekeken, een topprestatie geleverd. Omdat daarvoor de gelegenheid er niet echt was heeft Ruud, zaterdag tijdens het Breakout feest, zijn vader in een toespraak uitvoerig bedankt voor alles en in de bloemetjes gezet. Weet je, als iemand de bloemen heeft verdiend, dan is ons pap het wel”, aldus Ruud.

25 jaar
“Een 25-jarig jubileum in combinatie met een receptie en een traditioneel feest is het meest voor de hand liggend. Wij, ons team, wilden echter iets anders. Sowieso de betrokkenheid met de klant. Sportief, maar ook een feestje natuurlijk, voor jong en oud. En, heel belangrijk, we wilden aandacht voor het maatschappelijk belang, het goede doel dus. Het was best een behoorlijk wensenpakket wat er op tafel lag”, vertelt Ruud. De jaarlijkse Breakout Run in Schaijk kwam in beeld. Deze sportieve run werd gehouden in juni, ook onze feestmaand. “Heel langzaam begon bij ons het idee vorm te krijgen om juist op deze dag en op deze locatie ons feestje te vieren”, zegt Ruud van der Doelen. Elke relatie ontving een gratis ticket voor deelname of als supporter. Een officieel ‘Breakout Run/Van der Doelen shirt voor deelname maakte het geheel compleet. Exact 224 deelnemers telde het team van Van der Doelen. “Missie, tot zover, geslaagd”, lacht Ruud.

Breakout Run
“Uitbreken uit de gevangenis. Daarna vluchten door een bijna onherbergzaam gebied vol met 48 natuurlijke en nagebootste obstakels”, dat is zo ongeveer de omschrijving van de Schaijkse Breakout Run. Vooraf is er de warming up op de zogenaamde luchtplaats. Onder de opzwepende muziek van een DJ komt de saamhorigheid en verbondenheid los. “Voor mij persoonlijk was het best kicken bij het zien van de grote groep deelnemers in de speciaal voor deze run gemaakte Van der Doelen shirtjes. Echt mooi man!”, zegt een trotse Ruud. “De run is bikkelen, afzien en je afvragen waar je mee bezig bent. Dat is ongeveer de gemiddelde uitspraak van alle deelnemers. Maar tegelijkertijd wordt er aan toegevoegd dat ze het voor geen goud hadden willen missen. Zo ongeveer anderhalf á twee uur na de start druppelen de eerste deelnemers binnen. Voldaan maar vaak dodelijk vermoeid.

Feest
Na de run is er op het VIP-deck een jubileumfeest. De foto’s die Ruud laat zien op zijn computer spreken voor zich. Vanaf het VIP-deck zien de feestelingen de ‘nachtrunners’ vertrekken die het parcours gaan afleggen met alleen een hoofdlamp als hulpmiddel. De vijfhonderd gasten van Ruud en zijn team zijn dan al druk met de polonaise. Vader Antoon is de hele dag aanwezig. “Jawel, hij was wat sceptisch over het geheel. Maar tijdens de gehele dag zag je hem zichtbaar genieten”, zegt Ruud. Zijn emotionele toespraak voor zijn vader was de kers op de taart. Het maatschappelijke deel, ook een wens van vader Antoon, hebben ze volledig in kunnen vullen. Ruud: “Vijf verzekeraars doneerden samen 2000 euro en wij verdubbelden dat bedrag”. Ziekencomité De Schakel uit Geffen, Het Open Venster uit Nuland, De Zonnebloem uit Vinkel en Stichting Adora’ uit Berlicum ontvangen ieder hun donatie van 1000 euro.

Fotobijschrift adviseurs: Van der Doelen, meer dan verzekeren.
Het adres voor hypotheken, risicobeheer en verzekeringen.
Voor een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs:

Foto's:


Viii