19 april 2018

Nieuw Popsoul-koor in Rosmalen

ROSMALEN – Is zingen iets voor jou? Doe dan mee met de kennismakingsworkshop op dinsdag 8 mei en kom vanaf 4 september zingen bij Popsoul-koor Rosmalen. Dit koor is nieuw en gaat vanaf september repeteren op de dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur in De Ontmoeting aan de Tulpstraat. Mannen en vrouwen tussen de 18 en 59 jaar zijn welkom. Hou jij van moderne songs, meld je dan aan.

Door Corrianne Schijvens-van Hassel

Marlie van Santvoort zingt bij Vriendenkoor Just Between uit Nuland en komt uit Rosmalen. Een zelfde soort koor met maximaal veertig personen wil ze ook voor Rosmalen opzetten. Samen met dirigent Maarten Willemsen uit Haaren die ervaring heeft met popkoren heeft ze een beleid, doelgroep en genre uitgestippeld en is nu op zoek naar enthousiaste mannen en vrouwen die deel willen gaan nemen.

Nieuw op te zetten koor

Marlie: “Ik wil graag een eigen koor opzetten met een voor mij bekende dirigent waarvan ik weet dat hij een goed koorgevoel kan neerzetten. Daarnaast heeft hij affiniteit met de repertoirekeuze waar we voor gaan. Ik heb zeven jaar ervaring met zingen in een koor en ook ervaring als lid van het dagelijks bestuur. Ik weet hoeveel werk er komt kijken bij het opzetten en draaiende houden van een koor, maar ik wil er vol voor gaan. Samen met twee andere dames en Maarten ben ik aan dit avontuur begonnen. We gaan moderne popsongs ten gehore brengen en zingen met een tape. De optredens zullen in- en rond Rosmalen gaan plaats vinden. Ons doel is te starten met een groep van minimaal vijfentwintig personen tussen de 18 en 59 jaar en we willen graag groeien tot maximaal veertig personen.”

Optredens

Popsoul-koor Rosmalen streeft ernaar om regelmatig een eigen productie te realiseren in Rosmalen. Daarnaast worden kleinere optredens verzorgd al dan niet samen met andere verenigingen. De initiatiefnemers willen een koor opzetten dat zich profileert als een enthousiast koor dat open staat voor diverse optredens. Door een afwisseling in het repertoire van pop en soul nummers is het aantrekkelijk om naar het koor te luisteren en dus ook om lid te worden. De nummers gaan variëren van uptempo en popnummers tot gospels en soulnummers. Popsoul-koor Rosmalen is een koor waar ruimte zal zijn voor solozang.

Workshop 8 mei

“Op dinsdag 8 mei organiseren we alvast een workshop in De Ontmoeting in de Tulpstraat. Maarten Willemsen geeft de workshop en we gaan die avond wat stukjes uit bekende nummers repeteren. Zo hopen we mensen die belangstelling hebben te kunnen stimuleren om zich bij ons aan te sluiten. Op deze manier kunnen we ook alvast kennis maken met diverse belangstellenden. De workshop begint om 20.00 uur en deelname kost € 5,00 per persoon, inclusief consumptie. Heb je interesse, meld je aan via popsoulkoorrosmalen@gmail.com Ben je verhinderd op 8 mei maar heb je wel interesse in het koor, dan ben je van harte welkom op de eerste repetitie op 4 september. Aanmelden hiervoor kan tot 1 juni via hetzelfde mailadres.

Marlie van Santvoort en Maarten Willems

Foto's:


0