19 maart 2018

Ivar Schulz naar NK judo

ROSMALEN – Judotalent Ivar Schulz uit Rosmalen heeft zich op de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen voor de leeftijdsklassen onder 15 jaar weten te kwalificeren voor het NK judo -15 jaar. Met fanatiek judo wist hij zich na een verliespartij terug te knokken naar een mooie derde plaats. Supertrots is Ivar Schulz op zijn mooie bronzen medaille én zijn ticket voor het NK.

Ook de andere judoka’s lieten zich van hun beste kans zien. Kalle Postma viel helaas net buiten de prijzen en werd door Ivar van het podium gehouden. Hetzelfde overkwam Joey de Wildt, ook hij viel net buiten de prijzen. Als nieuwkomer in deze leeftijdsklasse heeft ook Jonas Cortvriend zich stevig gehouden in de partijen. Jens van de Wetering en Mitchel Koevoets toonden zich fanatiek in de wedstrijden maar troffen helaas hun meerderen.
Ook Dennis van der Zanden en Quinn Hulshof wisten het felbegeerde ticket te bemachtigen. Zij komen sinds dit seizoen niet uit voor Rosmalen maar hebben daar wel een mooie basis gelegd.

Druk

Maart en april zijn altijd drukke toernooimaanden, 11 maart was de equipe van trainer/coach Bruno Culo aanwezig in Beuningen waar het toernooi Groot Beuningen werd gehouden. Sanne Tadema wist na haar derde plaats een week daarvoor in Wouw het podium helaas niet te bereiken. Bjarne Corijn, Jimi Elfring, Luuk Donders, Reza van Geffen, Hidde Zeeuwe en Yordi de Wild stonden hun mannetje staan, al bleef het podium nog buiten bereik.
Reza van Gefen knokte zich knap naar de derde plaats op dit druk bezette JBN toernooi met maar één verlies partij. Yordi de Wild kende geen enkele meerdere in zijn tegenstanders en werd knap kampioen in Beuningen.
Kalle Postma was in Beuningen de enige Rosmalense deelnemer in de U15 klasse. Kalle verloor zijn eerste partij maar wist zich terug te vechten in de wedstrijd en pakte een zeer verdiende derde prijs.

Ivar Schulz is blij met zijn bronzen plak

Foto's:


0