17 oktober 2017

De Molen Sportprijzen geeft stokje door: Er verdwijnt een stukje Rosmalen…

ROSMALEN – Of je nou al lang in Rosmalen woont of nog maar net, je weet waar de Molenstraat is, en de standerdmolen is je vast ook niet ontgaan.En vaak wordt ook je aandacht getrokken door het opvallende witte huis tegenover de molen, met de borden “Sportprijzen”. In dit pand, of beter gezegd het gebouw erachter, is sinds 1988 “De Molen Sportprijzen” gevestigd. Bekers, medailles, rozetten, beelden, vanen en standaards in alle soorten en maten zijn er verkrijgbaar, inclusief graveren en laseren.

De man aan het roer heet Piet Verstappen. Hij en Mieke van Heijnsbergen verzorgen al bijna 30 jaar de prijzen en onderscheidingen voor clubs en verenigingen binnen Rosmalen en daarbuiten. Piet Verstappen: ”Mieke is al 50 jaar in dienst bij ons. Zij is een alleskunner en -doener, een drager van het bedrijf. We zijn haar veel dank verschuldigd.“
Maar de tijd is gewoon voortgeschreden, Piet is inmiddels 83 jaar. “Het is mooi geweest,” aldus Piet. “Per 1 februari 2018 gaan we stoppen met de sportprijzen. Ik voel me ondanks mijn leeftijd vitaal, ik heb vele werkzame jaren achter de rug, we willen het wat rustiger aan gaan doen. We hebben iemand gevonden, Stan Bosch uit Berlicum, waar we veel vertrouwen in hebben en waar we een klik mee hebben. Hij gaat zijn eigen bedrijf in sportprijzen starten in Berlicum, en neemt onze inventaris over. Stan is vaak hier en werkt mee, zo leert hij ook onze klanten kennen, en kan ze straks goed bedienen in Berlicum. Dus we gaan met plezier stoppen, da’s een fijn gevoel.”

Diesel

Piet is als een diesel, hij gaat altijd door en heeft in Rosmalen een aantal verenigingen mee opgericht, zoals de judoclub en de Dobermannvereniging. Hij is Verenigingsman van het Jaar geweest in Rosmalen en heeft voor zijn verdiensten een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen.
En nu komt aan dit hoofdstuk ook een einde. Piet blikt terug:” Wanneer je zo lang een dergelijk bedrijf hebt gerund, heb je onnoemelijk veel mensen leren kennen uit Rosmalen en daarbuiten. Mensen van sportverenigingen, carnavalsclubs, mensen uit de politiek enzovoort. Er is in deze showroom heel wat ‘afgebuurt’. En dan hoor je nog wel eens wat. Wat dat betreft is het ook horen, zien en zwijgen. Maar wat een geweldige tijd.”
De komende tijd kunnen het echtpaar Verstappen en natuurlijk Mieke gaan wennen aan het feit dat er begin 2018 een einde komt aan Sportprijzen de Molen. Piet: ”Ja da’s een raar idee. Maar ik heb voldoende om handen, en straks kan ik de krant ’s morgens tenminste helemaal lezen hahaha. Maar ja, er verdwijnt wel een stukje Rosmalen.”

Foto's:


0