18 juli 2017

 Ouderwets dansen op vinyl voor alle leeftijden

 

ROSMALEN – Het zijn Stichting Satisfaction Rosmalen en Seniorenvereniging HEVO die de krachten gebundeld hebben voor een bijzonder evenement op De Driesprong. Dansen op vinyl wordt gehouden op 19 en 20 augustus, beide dagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

 

Het idee ontstond begin dit jaar, toen Satisfaction (50 jaar) koppels op de foto zette voor een actie met betrekking tot het jubileumjaar. Ook van de jubilerende HEVO ( 65 jaar) gingen twee leden op de foto en al buurtend ontstond het idee om samen een evenement te organiseren met de beide jubilerende verenigingen in de hoofdrol. Dit evenement zat dus niet in de jubileumplanning maar is spontaan ontstaan. Het evenement is er om jong en oud te plezieren , leeftijd speelt geen rol, iedereen mag komen dansen.

10605 platen

Satisfaction bezit 10605 platen die in dit weekend naar de Driesprong gebracht worden. Uitgestald in bakken op tafel geeft het de bezoekers de mogelijkheid om een keuze te maken en hun favoriete nummer aan te vragen . De organisatie bestaat uit Rini Timmers en Theo Pennings namens Satisfaction en Tonny van Raay, Jos van Raak en Hans van de Bruggen namens de HEVO.
Rini Timmers “Bij de diverse horeca gelegenheden op De Driesprong zullen bierviltjes liggen waarmee de bezoekers hun favoriete nummers aan kunnen vragen. Ook kun je middels het invullen van zo’n viltje iemand uitnodigen om met jou te dansen. Er komt een ronde dansvloer van vinyl te liggen van 8 meter doorsnede die overdekt zal zijn. Dus ook als het weer wat minder is, kan er volop droog gedanst worden. De dansvloer krijgt de uitstraling van een grote grammofoonplaat. We hebben voor dit weekend gekozen omdat het dan rustig is in de evenementen kalender in de omgeving. Het is tevens het laatste weekend van de bouwvak vakantie, veel mensen zijn dan alweer terug van hun reis.”

Senioren Computer Centrum

Zit uw favoriet niet bij die 10.000 singles, dan geen nood ! Het evenement wordt ondersteund door het Senioren Computer Centrum Rosmalen. De mensen van dit centrum helpen senioren in Rosmalen op locatie met hun computerproblemen en zij hebben een database met een groot singletjes bestand.

Laatste kunstje

Voor Rini Timmers ( 65 ) en Theo Pennings ( 67 ) is dit het laatste evenement dat ze voor Satisfaction organiseren. Beide heren zitten vanaf het begin, al 50 jaar lang ondertussen, in de organisatie van diverse evenementen en vinden het tijd geworden om hun taken aan jongere mensen over te dragen.
Theo Pennings “Ik heb vele evenementen samen met Rini en andere soosmensen georganiseerd. Rini en ik zijn een mooi koppeltje en voelen elkaar goed aan. Veel, heel veel soosavonden, feesten en partijen hebben wij als DJ Duo gedraaid. Rini zocht de verzoeknummers op uit de enorme stapels platen en ik draaide ze en deed het woord. Niet alleen in Rosmalen, maar ook in Empel en Berlicum waren we bekend. Ik ben nog steeds bestuurslid van Satisfaction maar draag dat stokje aan het einde van dit jaar over aan Marya Hubers. Uiteraard blijven wij lid van de Vrienden van Satisfaction”.

Goed doel

Het aanvragen van een verzoekje is gratis. Er zijn collectebussen aanwezig, waarin een vrijwilliger bijdrage gedeponeerd kan worden De volledige opbrengst van deze collecte gaat naar het jeugdsportfonds. Bij de dansvloer wordt een banner geplaatst van dit sportfonds zodat bezoekers kunnen zien waar hun bijdrage aan besteed wordt.

Winkels open

Ook de winkeliers in centrum Rosmalen dragen hun steentje bij aan dit nieuwe evenement. Zij zullen op zondag extra open gaan en doen een ludiek actie rondom de gulden. En ook de horeca zal een steentje bijdragen. Op de zaterdag zal Danscentrum Rosmalen demonstraties verzorgen en hiermee hopen ze de bezoekers te kunnen prikkelen om ook op de zondag te komen dansen, kijken en luisteren.

Foto's:


0