31 mei 2017

Willem Hörmann bespeelt orgel Sint Jan

‘s- HERTOGENBOSCH – In 2017 is het 400 jaar geleden dat de bouw van het Groot Orgel begon. Het tweede concert in dit jubileumjaar wordt gegeven door de Bossche organist Willem Hörmann. ?Het concert vindt plaats op 6 juni.

Hörmann is een veelzijdig musicus, die alle aspecten van het magnifieke orgel zal laten horen. Dit jaar speelt hij onder meer in Canada, Duitsland en België.

Kort of lang, vreemd of normaal, stil of heftig, bekend of onbekend: veel werken in dit programma zijn uitersten. Te horen zijn composities van bekende orgelmeesters als Bach, Buxtehude, Andriessen en Franck. Maar ook orgelkringen minder bekende componisten als Wagner en Prokofiev. Veel werken hebben een melodie als basis, vandaar een lang voorspel uit een opera over een meesterzanger. Aan het eind van dit programma een korte fanfare van een onbekende componist, Healey Willan. Kortom: er is weer veel te genieten in de koelte van de kathedraal.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ruim 60 minuten. Entree: € 10,00. Donateurs betalen € 50 per jaar en hebben gratis toegang. Meer informatie: www.willemhormann.nl

Foto's:


0