01 mei 2017

Lintjesregen, een malse voorjaarsbui

DEN BOSCH – Het was al vroeg onrustig bij de nieuwe raadszaal van het stadhuis te ‘s-Hertogenbosch, iedereen keek vragend om zich heen, want wie zou er dit jaar in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Om 10.00 uur nam burgemeester Ton Rombouts het woord.

Het behaagt de Koning elk jaar om vanwege zijn verjaardag vele vrijwilligers te ridderen. Deze woensdag waren dertig gelukkigen naar de raadszaal gelokt. Tien komen uit Rosmalen: Rob van de Laar (63), Bertus Broeren (76), Annemarie Peters-Dona (73), Gerda Vos-Ender (76), Fred van de Grint (61), Cor Haest (73), Monique van der Velden-van Lith (53), Ben van der Velden (60), Anneke Schults-Pols (78), Mari Wijnen (62).
Vier gedecoreerden wonen in Nuland: Maria Bosch-Egelmeer (63), Wilma Gabriƫls-van der Leest (58), Antoon van Nuland (78), Ria Lunenburg-Zwanenberg (69). Wilma Pennings-Haerkens (52) en Piet van de Ven (79) komen uit Vinkel, en Ria Nelen-van Kaathoven en (64) Frank Voss (55) uit Empel en Engelen.
Iedere gedecoreerde werd met een persoonlijk woord van burgemeester Rombouts in het zonnetje gezet.
Voor burgemeester Rombouts die in 21 jaar honderden lintjes heeft opgespeld was dit de laatste keer. Als dank kreeg hij een puzzel waarvan het aantal stukjes overeen komt met de hoeveelheid lintjes die hij heeft mogen opspelden.
In de gemeente Oss viel Frans van Uden uit Geffen de eer te beurt om tot lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd te worden.

Foto's:


0