18 mei 2017

De Groote Wielen leert ook volwassenen zeilen

ROSMALEN – Sinds vorig jaar geeft Watersportvereniging De Groote Wielen (WV DGW) zeilcursussen aan volwassenen. Daniël is een van die cursisten en is enthousiast zeiler geworden. Daarnaast vond hij de sfeer op de watersportvereniging zo gezellig, dat hij een actieve vrijwilliger en zelfs de nieuwe secretaris is geworden.

Vorig jaar tijdens de Open Watersportdag in juni heeft Daniël kennis gemaakt met Watersportvereniging De Groote Wielen. Hij had altijd al de wens om actief te zijn op het water en zag zijn kans schoon. Na een kennismaking die dag, gaf hij zich direct op voor de zeilcursus voor volwassenen. ‘Vooral de informele sfeer sprak me erg aan. En daarnaast op een praktische manier leren zeilen. Je zit met nog 3 andere cursisten in een boot en krijgt in drie ochtenden de basis geleerd en dat is wat ik wilde’, aldus Daniël.

Gewoon zelf gaan doen

‘Na de cursus wilde ik wel verder, maar wist niet precies hoe. Ik heb dat met zeilcoördinator Peter besproken, maar er was nog geen vervolgcursus. Toen dacht ik, ik ga het gewoon zelf doen. Ik heb hier een zeilbootje in de wijk gevonden en ga het zelf proberen.’ Maar een eerste keer alleen het water op is dan toch wel spannend. ‘Ik heb tijdens de eerste zeilwedstrijd van de vereniging mijn zeilboot meegenomen naar de watersportvereniging. Het is prettig om vanuit daar te starten, zodat er genoeg andere mensen zijn die je op weg kunnen helpen en je tips en tricks kunnen geven. Dat was heel erg fijn.’

Nieuwe secretaris watersportvereniging

Daniël woont sinds twee jaar in de Groote Wielen. Hij heeft met verschillende mensen van de watersportvereniging gesproken en de sfeer spreekt hem aan. ‘Toen ik begreep dat de vereniging een secretaris zocht, vond ik dat een mooie gelegenheid om mensen te leren kennen. Zodoende ben ik vrijwilliger geworden en draai ik mee in het dagelijks bestuur.’ Hij heeft ook nog contact met een mede-cursist. ‘Ik had hem gebeld toen ik voor het eerst ging zeilen, maar hij had toen geen tijd. Maar bij de volgende zeilwedstrijd op zondag 28 mei dan gaan we samen meedoen!’

Zelf het water op

Op zondag 28 mei kunnen leden tijdens de Open Container Dag van 12.00 – 17.00 uur kosteloos materiaal lenen van de watersportvereniging. Op deze dag is ook de tweede zeilwedstrijd van het seizoen. Daarnaast kun je als lid van de vereniging niet alleen deelnemen aan de zeilwedstrijden maar ook aan de diverse watersportcursussen. Ga voor meer informatie en aanmelden naar: www.wvdegrootewielen.nl.

Foto's:


0