15 februari 2017

Reutemeteuterit 2017 met gouden randje

ROSMALEN – Garanties krijg je bijna nergens meer, maar dat de organisatie van de 50e Reutemeteutrit, die zondag 19 februari verreden wordt, in goede handen is staat als een paal boven water.

Door Ted van der Loo

De Reutemeteutrit van Quo Vadis en Satisfaction, die beiden 50 jaar geleden het levenslicht zagen en de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval, hebben dit jaar de handen ineen geslagen om van de 50e Reutemeteutrit een waar spektakel te maken.

‘Mister Reutemeteut’

Zondag 19 februari 2017 wordt toch een gedenkwaardige dag voor Auto Club Quo Vadis uit Rosmalen, daar vorig jaar op zondag 31 januari 2016, de dag dat de 49e Reutemeteutrit werd gereden, de nestor van Quo Vadis ‘Mister Reutemeteut’ Nico Smulders op 93 jarige leeftijd is overleden. Zeker de oudere deelnemers zullen op zondag 19 februari a.s. nog eens terug denken aan deze unieke persoonlijkheid, bekend van zijn humoristische uitspraken en instinkers die er altijd waren tijdens deze carnavaleske rit voor auto’s en motoren, denkt u maar eens aan: Meneer van Gummie Galgen, Hans Worst, Juf Leutefleut of wat dacht u van Kwik, Kwek en Kwak.

Start

Bij Biercafé en Feestzaal D’n Beer in de Dorpsstraat te Rosmalen is iedereen van harte welkom vanaf 12.00 uur en om elf voor één (12.49 uur) zal op de start- en finishplaats van dit jaar: het Gildeplein, het startschot gelost worden door de draagster van ’t Elfde Jèske, notaris Yvonne Cox – Vleeshouwers, het teken dat Prins Josephus d’n Urste en Adjudant Helga kunnen beginnen aan deze toch gedenkwaardige 50e Reutemeteutrit, met in hun kielzog de overige deelnemers met hun al dan niet mooi versierde auto’s en motoren. Daar het geen race is mogen de deelnemers over de 33 km lange rit 2.5 uur doen, incl. een half uur pauze, dus is er tijd genoeg om de rit goed te volbrengen.
De pauze is dit jaar in Texas, de vroegere Coelenborch en de plek waar heel vroeger de Soos was gevestigd. In deze oude boerderij van Satisfaction zal onder leiding van Satisfaction medewerkers een spelletje gespeeld worden en kan ook iets gegeten en gedronken worden.
Vanaf 15.30 uur worden de deelnemers weer terug verwacht bij café D’n Beer waar een DJ en diverse clubkes uit Zandhazendurp zullen zorgen voor de juiste stemming. De prijzen van de tombola en de versierde wagens zullen bekend gemaakt worden en Miss Reutemeteut zal gekroond worden.

Reutemeteutbal weer terug

In tegenstelling tot vorige jaren zal er dit jaar weer een officieel Reutemeteutbal op het programma staan, zoals men dat van vroeger kent en zullen de overige prijzen bekend gemaakt worden. Om 19.30 uur is iedereen weer van harte welkom in de grote zaal van Biercafé en Feestzaal D’n Beer en worden de ritprijzen uitgereikt en om elf over elf (23.11 uur) wordt bekend gemaakt wie met de Hoofdprijs aan de haal kan gaan. Tijdens deze avond zullen Prins Josephus d’n Urste & Adjudant Helga samen met de Raad van XI en de Grote Garde aanwezig zijn en zal een DJ en een spetterend optreden van een speciale artiest zorgen voor de carnavaleske Reutemeteut-stemming en ook de muziek van onze eigen Zandhazendurpse club Bende Gek ontbreekt niet.

Reutemeteutcommissie

De Reutemeteutcommissie bestaande uit: Jolanda Smulders, Henk van Rooij, René Holweg, Hans Breuer en Ad van Meurs, is uitgebreid met een enthousiast nieuw lid, Angelique van Dinther, die vorig jaar tijdens de 49e editie al haar steentje heeft bijgedragen.
Enkele vrijwilligers nemen veel werk uit handen van deze commissie, maar een man mag toch wel even in de schijnwerper worden gezet: dat is Ad Sleutjes uit Sint Michielsgestel die als uitzetter al jaren verantwoordelijk is voor een goed verloop van de rit en het mag niet onvermeld blijven dat Ad, de uitzetter van nú, in 1967 de winnaar was van de 1e Reutemeteutrit.

Auto Club Quo Vadis

​Deze autoclub, opgericht in 1959, is lid van de Nederlandse Rittensport Federatie, waarbij landelijk 32 verenigingen met een totaal ruim 3000 leden zijn aangesloten. Jaarlijks organiseert AC Quo Vadis drie ritten, één die meetelt voor het Regionale Kampioenschap Regio Zuid, één die meetelt voor het Nationale Kampioenschap Routebeschrijving van de NRF en de carnavaleske Reutemeteutrit
De laatste zondag vóór carnaval is traditiegetrouw de dag dat de Reutemeteutrit gereden wordt en wordt gezien als een waardige opwarmer voor het jaarlijkse carnaval.
Voor de goeie gang van de dagelijkse zaken bij AC Quo Vadis zijn de volgende personen verantwoordelijk: Henk van Rooy – voorzitter, Jolanda Smulders – secretaris, Piet van den Kieboom – penningmeester, Ad Sleutjes – sportcommissie, Hans

Foto's:


0