16 januari 2017

New Heroes wint van Forward Lease Rotterdam

DEN BOSCH- Na een spannende basketbalwedstrijd die alle kanten op had kunnen gaan was het uiteindelijk New Heroes dat de overwinning binnenhaalde. Met nog 9 seconden op de klok was de stand 80-80 waarna uiteindelijk Pim de Vries de winnende score (82-80) binnentikte.

De eerste helft was het een gelijk opgaande strijd waarbij het eerste kwart voor New Heroes was met 22-17. Het tweede kwart begon met een 0-9 run van de gasten uit Rotterdam waarna New Heroes er, na een time out van coach van der Holst een 18-0 run tegenover zette. Met nog 3 minuten op de klok was het 40-26 waarna Rotterdam nog iets terug deed tot 40-32. Beide ploegen sloten de eerste helft af met een 44-35 stand in het voordeel van New Heroes.

In het 3e kwart waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Met nog 4 seconden op de klok was de score 63-63 waarna de vlam in de pan sloeg. Een aanvallende fout van Wessels, een aanvallende van Anderson, een diskwalificerende van Akerboom en een technische van Theeuwkens ( en dat alles in 1 seconde) betekende ook meteen het einde van het 3e kwart.

In het 4e kwart stond de druk er vol op voor beide ploegen. New Heroes speelde zeer agressief na het verwijderen van Akerboom en nam een 78-71 voorsprong iets na halfweg kwart 4. Theeuwkens en Kok waren toen al met 5 fouten naar de kant gegaan. Op 80-77 gooide Anderson voor de Rotterdammers er nog een driepunter in, en een verlenging was in de maak. Met nog 9 seconden op de klok schoot Scott voor de overwinning. De bal schoot van de ring, maar Pim de Vries was heel attent en kon zo de 82-80 en dus de overwinning binnen halen voor New Heroes.

Volgende wedstrijd is op 21 januari om 20.00 uur tegen en in Leiden.

Foto's:


N