24 november 2016

Levensloop van een muzikant: Het Silvio Sextet

 

Om even terug te komen op de foto van Het Silvio Sextet in de vorige aflevering: Na deze foto zijn nog diverse wisselingen geweest. Wim Eekels was gitarist, na Ad van der Gein zijn er voor Henk Wouters nog meer toetsenisten geweest, Ad Wijgergangs en Jacques de Cocq. Arnold van Os was bassist.
Ad van der Gein en Jan van Ham gingen naar The All Stars; Cor Stolzenbach en Arnold van Os stapten over naar The Red Stomp Filterband; Danny Cardo (Jan Doomernik) werd ontdekt door Annie de Reuver die uit de stal van Johnny Hoes kwam en ging solo. Ton Kalberg was eerder al vervangen door Leon Verhallen.
I.M.: Ad van der Gein en Ton Kalberg zijn inmiddels overleden.
Ik was ondertussen getrouwd met Thea. Ondanks het feit dat we al jaren stonden ingeschreven, was de kans op een huurhuis nihil. Woningnood. Tijdens mijn diensttijd was ik bevriend geraakt met Gerard Kuppeveld. Hij woonde met zijn zwangere vrouw in een stacaravan. Na de bevalling kreeg hij van de gemeente een huis toegewezen en zette hij zijn caravan te koop. Dat was iets voor ons. Mijn ouders hadden achter het huis plaats genoeg. Twee-en-een-half jaar hebben we daar illegaal gewoond, met als smoesje dat ik de caravan als repetitielokaal gebruikte. Samen met Egbert van Rossum heb ik ook vele uren gerepeteerd. Ons bandje Cappricio was doodgebloed, maar wij bleven samen doorgaan om in de sfeer te blijven, en vooral omdat we van muziek maken hielden.
Op een dag werd er op de deur geklopt. Ik maakte open en keek recht in het gezicht van Henk Wouters. Wat kwam die nou doen? Alsnog excuses aanbieden voor het probleem om van de een op de andere dag zijn overstap naar Het Silvio Sextet te maken en ons met de gebakken peren te laten zitten? Ik liet hem toch maar binnen. Hij zag dat ik niet zo blij was met zijn bezoek en begon inderdaad stamelend te zeggen dat hij was overgehaald door Jan van Ham (was zijn collega van het werk, ook technisch tekenaar) om bij Het Silvio Sextet te komen.
“Ik kom eigenlijk vragen of je aanstaande donderdag zin hebt om eens bij ons in het repetitielokaal te komen zingen. We zijn nog maar met drie leden over en wij willen opnieuw beginnen met nieuwe mensen, en ik dacht meteen aan jou.” Het repetitielokaal was in Sint-Michielsgestel in de oude brouwerij van familie van der Westelaken. “Ik weet wel waar dat is,” zei ik. “ik zal erover nadenken, want mijn vertrouwen in jou is nogal geschaad.” Henk begreep het en gaf me zijn telefoonnummer.
Twee dagen daarna belde ik hem op. Toen kreeg ik te horen dat ik niet de enige was die kwam zingen. Eigenlijk moest ik op auditie. Om een lang verhaal kort te maken, mijn opponent kwam niet opdagen en ik werd aangenomen. Eraj van de Peppel (drummer); Henny Jansen (saxofonist); Rini de Wit (zanger,gitarist) Egbert van Rossum (trompettist); Wim Eekels (bassist) en Henk Wouters (toetsenist) zie foto . Het Silvio Sextet was weer compleet.

Wordt vervolgd.
 

Foto's:


0