29 juni 2016

Ondernemersduo voor Vivent Het Andere Wonen de Compagnie

DEN BOSCH – Directeur Vivent Het Andere Wonen Arno van den Berg ondertekende het contract met zorgondernemers Laurens en Marianne Pelk. Vanaf deze maand zijn Laurens en Marianne officieel het ondernemersduo van Vivent Het Andere Wonen de Compagnie in ‘s-Hertogenbosch. Deze eerste locatie zal 1 september 2016 haar deuren openen voor mensen met dementie.

De Compagnie aan de Michiel de Ruyterstraat in den Bosch is een vorm van geclusterd wonen. Iedereen die hier woont heeft een volwaardig appartement, met eigen slaapkamer (soms twee), een keuken en woonkamer. Dit zit in een afgesloten gedeelte van het gebouw de Compagnie. Daar zijn ook twee gemeenschappelijke ruimten waar activiteiten georganiseerd worden en bijvoorbeeld maaltijden gegeten kunnen worden.
Laurens en Marianne Pelk wonen, als ondernemersduo, ook in dit cluster. Er is dus altijd 24/7 zorg in huis als dit nodig is. Daarnaast gaat u samen kijken welke zorg en ondersteuning nodig is om weer het beste uit uw dag te halen. Dit kan naast bijvoorbeeld meehelpen met aankleden en douchen ook het uitlaten van uw hondjes zijn. Daar is geen directe servicedienst voor maar samen met u, vrijwilligers, zorgprofessionals en uw sociale netwerk in de wijk gaan we kijken hoe we deze ondersteuningsvragen kunnen invullen.
In Vivent Het Andere Wonen de Compagnie bestaat uit 16 appartementen. De ondernemers zijn druk in gesprek met mogelijke nieuwe bewoners. Heeft u geheugenproblemen en is alleen wonen of met uw partner niet meer veilig? Dan is dit misschien de woonoplossing met zorg voor u. Er zijn nog mogelijkheden om hier te komen wonen per 1 september. Als u interesse heeft, dan kunt u bellen via telefoonnummer 088 – 163 72 50 of mail naar compagnie@hetanderewonen.nl.

Foto's:


0