09 maart 2016


Logeren bij Vivent Hof van Hintham voor mensen met dementie

HINTHAM – Langer thuis blijven wonen met dementie is wat veel mensen willen. Maar dat vergt vaak veel van de mensen rondom degene met dementie, de mantelzorgers. De zorg wordt zwaarder en dan heb je een moment voor jezelf nodig om weer op te laden. Om daarin te voorzien is Vivent Hof van Hintham in Rosmalen onlangs gestart met het aanbieden van een logeermogelijkheid voor mensen met dementie. En de eerste logé is al een feit!

Vivent Hof van Hintham is een woonzorglocatie in de wijk Hintham in Rosmalen. Deze locatie is expert op het gebied van dementie en biedt diverse vormen van zorg. Denk hierbij aan thuiszorg, dagbesteding, gast op de woning, kleinschalig wonen en een woning voor mensen met dementie en een gedragsstoornis. Vanuit de omgeving kregen de professionals steeds vaker de vraag of men ook kon komen logeren. Dat heeft de medewerkers van Vivent Hof van Hintham aan het denken gezet. Vanaf 1 januari jl. is een van de woningen een logeerwoning geworden.
‘Iemand met dementie kan maximaal twee weken achtereen komen logeren, met een tussenpozen van twee weken,’ vertelt Andrina Huibertse, verzorgende van Vivent. ‘Is het de mantelzorger even te veel, heeft hij een verhuizing of vakantie nodig; voor ons allemaal redenen om een vorm van opvang te creëren. Dat is de logeerwoning geworden. De logé heeft hier een eigen slaapkamer met tv, en een gezamenlijke badkamer, woonkamer en keuken. We willen het hier zo thuis mogelijk laten voelen,’ aldus Andrina. De eerste logé is al opgevangen bij deze nieuwe voorziening van Vivent. De cliënt was tevreden en de mantelzorger was dankbaar voor deze tijdelijke mogelijkheid.

Huisbezoek

De zorgprofessionals van Vivent Hof van Hintham gaan na de aanvraag op huisbezoek voor een intake. Zo leren zij ook de persoon achter het gezicht kennen, zodat zorg op maat geboden kan worden. Ze stemmen af met de huisartsen en therapeuten van de logé. De medewerkers observeren wat er met de logé gebeurt tijdens zijn verblijf en in welk stadium hij zich bevindt. Ook is de expertise van diverse therapeuten en specialisten van Vivent in huis. Deze kennis kan toegevoegde waarde bieden voor de logé en de mantelzorger. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over de mogelijkheden van logeren bij Vivent Hof van Hintham contact opnemen met de Vraagbaak van Vivent via telefoonnummer 088 – 163 70 00. De mogelijkheden zijn divers, maar iedere situatie is uniek, dus het is van belang om goed af te stemmen voor zorg op maat.

Foto's:


0